Українські полонені нарешті повернулися додому: список звільнених та перші фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські полонені нарешті повернулися додому: список звільнених та перші фото

Українські полонені нарешті повернулися додому: список звільнених та перші фото
Джерело:  online.ua

На даний момент завершився перший етап обміну полоненими між бойовиками ОРДЛО і Україною. По його завершенню проросійські окупанти передали 25 українців. ONLINE.UA публікує повний список і перші фото звільнених українців з посиланням на Офіс президента України.

Відомо, що з полону одними з перших терористи звільнили військового 14-ї окремої механізованої бригади Юрія Євтушка, якого в травні 2018 року захопили бойовики на передовій, і військового 16-го мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади Романа Фурсова, який потрапив в полон в листопаді 2017 року під час бою в районі села Кримського Луганській області і деякий час вважався загиблим. Також окупанти звільнили військових восьмого полку спецпризначення Івана Дєєва та Сергія Іванчука, які в 2017 року потрапили до полону бойовиків під час виконання завдання.

У список обміну полонених потрапила Олена Сорокіна - власниця зоомагазину в Первомайську, яку затримали терористи в 2018 році. З автобуса бойовиків вона вийшла светрі з написом "Моя держава - Україна!" і тризубом спереду.

На даний момент повний список звільнених в рамках великого обміну виглядає так:

  1. Едуард Алоян

  2. Вікторія Вороніна

  3. Тетяна Горбуліч

  4. Володимир Данильченко

  5. Юрій Євтушок

  6. Іван Дєєв

  7. Валентина Єременко

  8. Сергій Іванчук

  9. Роман Коркішко

  10. Іван Катишев

  11. Анастасія Мухіна

  12. Денис Олійник

  13. Олександр Павуків

  14. Денис Сігацькій

  15. Валерій Семенов

  16. Анатолій Семеренко

  17. Олена Сорокіна

  18. Валерій Тарасюк

  19. Роман Фурсов

  20. Андрій Яровий

  21. Олександр Данильченко

Інформація уточнюється по Іванову, Кучину, Завадському та Ульянову.

На другому етапі очікується, що бойовики передадуть Україні ще 55 заручників.

Нагадаємо, 29 грудня на КПВВ "Майорське" проходить великий обмін полоненими, про який домовилися учасники нормандського саміту в Парижі. Процес обміну полоненими між Києвом і бойовиками ОРДЛО проходить в закритому для журналістів режимі. Є непідтверджена інформація, що обмін проходить по формулі "120 на 80".

Напередодні стало відомо, що Україна погодилася в рамках обміну передати бойовикам ексберкутівців, які фігурують у справах Майдану як обвинувачені. Цю інформацію підтвердив прокурор Сергій Куций. Він підтвердив, що суд змінив включеним до списку на обмін особам запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов жорстко розкритикував Зеленського щодо обміну полоненими. Він вважає, що віддаючи бойовикам справжніх вбивць українська влада позбавила українців найголовнішого - справедливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?