У Зеленського терміново звернулися до українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського терміново звернулися до українців - що сталося

У Зеленського терміново звернулися до українців - що сталося
Джерело:  online.ua

Україна і під час попередніх обмінів обмінювала на українських героїв злочинців-негідників. А то, що Росія зажадала звільнити злочинців є офіційним визнанням Кремля того, що вони виконували накази Москви. З таким зверненням до українців виступив представник Зеленського в КСУ Федір Веніславський, коментуючи нищівну критику щодо обміну ексберкутівців на українських полонених, передає ONLINE.UA.

"Численні "експерти" і опозиційні політики піддають дії української влади нищівній критиці, забуваючи при цьому, що і раніше Україна обмінювала на наших героїв таких же злочинців-негідників. Але сьогодні ті, хто схвалював ці обміни, раптом встановили "червоні лінії", вихід української влади за які вони почали вважати зрадою! Напевно, варто нагадати, що в обмін на Надію Савченко Україна віддала Росії кадрових російських військових розвідників, які вбивали українських військовослужбовців", - написав Веніславський.

Представник президента в КСУ підкреслив, що якби Україна відмовилася видати Росії ексберкутівців і терористів, то дуже скоро після судових вироків вони могли б вийти на свободу за "законом Савченко", а наші герої так і залишилися б в полоні, щодня ризикуючи життям. Веніславський наголосив, що своїм рішенням Україна продемонструвала всьому світу, що цінує кожного свого громадянина і надалі буде боротися за кожного українця.

"Росія, зажадавши звільнення вбивць героїв Небесної сотні або харківських терористів, фактично офіційно визнала, що вони виконували накази з Москви. А якби Україна відмовилася видати Росії беркутівців і терористів, то дуже скоро після судових вироків вони могли б вийти на свободу за "законом Савченко", а наші герої так і залишилися б в полоні, щодня ризикуючи життям. Хто б від цього виграв?", - підсумував Веніславський.

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня на КПВВ "Майорське" проходить великий обмін полоненими, про який домовилися учасники нормандського саміту в Парижі. Процес обміну полоненими між Києвом і бойовиками ОРДЛО проходить в закритому для журналістів режимі. Є непідтверджена інформація, що обмін проходить по формулі "120 на 80".

На даний момент відомо про завершення першого етапу обміну полоненими між бойовиками ОРДЛО і Україною - додому нарешті повернулися 25 українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Сенцов жорстко розкритикував Зеленського за рішення видати бойовикам екс-беркутівців в рамках обміну полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?