У Росії створюють мережу в'язниць для українців — АР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії створюють мережу в'язниць для українців — АР

У Росії створюють мережу в'язниць для українців — АР
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, з метою утримання українських полонених у Росії мають намір побудувати ще десятки в'язниць. Йдеться про утримування не лише бійців ЗСУ, а також цивільних.

Джерело:  Associated Press  із посиланням на документ уряду РФ

РФ створює мережу в'язниць для громадян України

Згідно з даними інформаційної агенції, уже тисячі українських цивільних осіб утримуються в мережі офіційних та неофіційних в’язниць по всій Росії та на окупованих нею територіях, де вони зазнають тортур, психологічного насильства і навіть рабської праці.

Команда російського диктатора Володимира Путіна має намір побудувати ще десятки таких в'язниць.

Журналісти вирішили поспілкуватися з українцями, яким вдалося повернутися з російського полону.

Їхні розповіді, а також супутникові знімки, соціальні мережі, урядові документи та копії листів, надані Червоним Хрестом, підтверджують широкомасштабну російську систему утримання під вартою та жорстокого поводження з цивільними особами, що порушують Женевські конвенції.

Як у російських в'язницях знущаються на полоненими українцями

Як вдалося дізнатися журналістами, українські громадяни, які побували в російському полоні, переживали неодноразові удари електричним струмом, побиття, що призводять до тріщин у черепі та переломів ребер, а також імітацію удушення.

Що важливо розуміти, катування були постійним явищем, яке доволі часто ставало причиною смертей.

Офіційна Москва досі продовжує заперечувати, що утримує у своєму полоні цивільних осіб.

Деякі ув’язнені використовується на рабських роботах з копання окопів для російських солдатів і масових поховань. В'язні є майбутніми розмінними монетами в обміні на російських солдатів, хоча міжнародне право забороняє обмінювати цивільних на військовополонених.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?