Україна повернула тіла 19 військових. Вони загинули у російському полоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула тіла 19 військових. Вони загинули у російському полоні

Україна повернула тіла 19 військових. Вони загинули у російському полоні
Джерело:  online.ua

19 загиблих українців повернулися додому. Це були захисники, які загинули в російському полоні.

Джерело: Суспільне

На щиті – тіла 19 українських військових повернуто на Батьківщину

Про подію повідомив під час круглого столу "П’ять років закону про правовий статус осіб зниклих безвісти: чи є прогрес?" Олег Котенко, Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Уповноважений розповів, що Україні вдалося повернути тіла 19 громадян, які втратили життя у російському полоні.

Котенко додав, що ще чотири тіла скоро прибудуть в Україну.

Хочу такі прикрі приклади навести, коли людина перебуває у полоні, ми бачимо. І дев'ятнадцять тіл я привіз, вони загинули в полоні. Іще чотири привезу найближчими днями. Це ті, хто були у полоні й там загинули. Це про те, що ми знаємо, нам ці тіла повертають. Але є таке, що нам тіла можуть і не повернути, — сказав Олег Котенко.

Обставини і час, коли відбулася дана подія, поки не розголошуються.

Що відомо про повернення тіл українських військових з російського полону

За словами омбудсмана України Дмитра Лубінця, Україна у жовтні минулого року повернула тіла військовополонених. Це українці, що загинули через вибух в Оленівській колонії на окупованій території Донеччини. Однак не всі тіла верифіковані.

Також вдалося повернути декількох поранених з підірваного російськими терористами бараку.

Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, створив інтерактивну мапу. На ній можна знайти місця ймовірного зникнення українських військовиків.

Після звільнення й розмінування території пошукові групи проводять там відповідні заходи.

Пошуком і поверненням тіл загиблих військовослужбовців займається Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Слід зазначити, що всю інформацію про ймовірне місце зникнення чи останнє відоме місцезнаходження військовослужбовця, якою володіють родичі зниклих безвісти, варто передавати до Офісу Уповноваженого, – підкреслили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?