У Росії таємно почали реанімувати радянські бомбосховища
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії таємно почали реанімувати радянські бомбосховища

У Росії таємно почали реанімувати радянські бомбосховища
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам від своїх інсайдерів, російські держслужбовці непублічно перевіряють та оновлюють радянські бомбосховища — і не лише у прикордонних з Україною регіонах.

Джерело: Bloomberg  з посиланням на свої анонімні джерела

ЗМІ: у Росії втиху "реанімують" радянські бомбосховища

За словами редакції Bloomberg, російські держслужбовці непублічно перевіряють підвали та інші захищені об'єкти, ремонтуючи і очищаючі споруди, які не використовувалися з радянських часів.

Журналісти звертають увагу на те, що усі ці заходи відбуваються в рамках підготовки інфраструктури цивільної оборони на випадок "розширення конфлікту" з Україною.

Кампанія не була офіційно оголошена і не пов'язана з якимись конкретними загрозами або планами використання інфраструктури цивільної оборони. Але після того, як "часткова" мобілізація в Росії пройшла з бюрократичними помилками, російська влада виріша нібито не ризикувати щодо інших підготовчих заходів, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що у декількох російських областях, близьких до України, держслужбовці публічно підтвердили, що проводяться заходи з підготовки бомбосховищ.

Проте, що важливо розуміти, перевірка об'єктів цивільної оборони, які за радянських часів зазвичай будувалися в підвалах багатоквартирних будинків, шкіл і урядових установ, відбуваються в містах по всій країні. Саме про вдалося дізнатися журналістам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?