У Росії цікаво пояснили, чому воює Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії цікаво пояснили, чому воює Путін

У Росії цікаво пояснили, чому воює Путін

Президент Росії  Володимир Путін  розв'язує війни під впливом імперських ідей.


Таку думку висловив російський публіцист Олександр Невзоров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свобода".


"Те, що робить Путін, то, як і чому він це робить, як раз абсолютно узгоджується з усім, що відбувалося у нас Росії за триста років історії, з того моменту, коли розпалася Орда, і у Росії з'явилася можливість заспівати пару самостійних пісень. Те, що він робить, дуже в дусі Росії, в її тренді, в традиції. І Донбас, і Сирія - це все продиктовано хіба що якимись особливостями, які закладені в імперських уявленнях про свою присутність скрізь, про власну волю", - сказав публіцист.


Читайте також: Погані справи: в Росії вказали на ознаку великих проблем Кремля


"Я розумію, що він просто вишиває по старій імперській канві, і робить це, на жаль, дуже ретельно. Але якщо він приймає ідеологію имперства, якщо він вважає, що Росія того зразка має право на існування і може жити, то йому нічого іншого не залишається (інша справа, що я ці уявлення вважаю глибоко помилковими і хибними, але, врешті-решт, давайте залишимо йому свободу уявлень). Він потрапив під вплив величезної ідеологічної химери, яка ще й не таких скручувала в баранячий ріг, ще й не таким впивалася в шию і починала смоктати з них кров. Вона підкоряла собі набагато більш інтелектуально могутні організми і перетворювала людей на чудовиськ", - продовжив він.


"Ми знаємо, що таке імперська ідея. І я добре знаю це по собі. Мені пощастило: я вилікувався, але я пройшов через це, і я добре знаю і її могутність, і її примітивність, і її здатність надихати. Я не дивуюся, що Володимир Володимирович потрапив в кігті цієї ідеї - дивно було б, якби це було не так", - резюмував Невзоров.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Олександр Невзоров заявив, що Кремль сильно злякався Майдану в Україні, оскільки побоювався, що росіяни також вийдуть на протест проти влади слідом за українцями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?