У Росії заплуталися в причинах загибелі космічного корабля "Прогрес"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії заплуталися в причинах загибелі космічного корабля "Прогрес"

У Росії заплуталися в причинах загибелі космічного корабля "Прогрес"
Джерело:  online.ua

З Росії приходять суперечливі відомості про причини падіння російської космічної вантажівки "Прогрес МС-04" 1 грудня в російській Туві.
Про це повідомляє ONLINE.UAсо посиланням на російські ЗМІ.
У Центрі управління польотами заявили, що "Прогрес МС-04" не вийшов на орбіту через аварійне відключення двигуна третього ступеня ракети-носія "Союз-У". «Прогрес МС-04» не вийшов на орбіту «через аварійне відключення двигуна третього ступеня ракети-носія на 383-й секунді польоту», - повідомило джерело в ракетно-космічній галузі агентства ТАСС.
Джерело розповіло, що на 382-й секунді сталося аварійне вимкнення двигунів, в цей же час було механічне відділення корабля. Після цього, за інформацією ТАСС, корабельна система управління почала роботу за циклограмою автономного польоту - приступила до розгортання антен і сонячних батарей, однак через те, що корабель не встиг вийти на орбіту, він почав падати і зруйнувався в атмосфері.

Читайте також: Па діння російського космічного корабля: у місцевих жителів хвиля обурення
Пізніше в російській державній корпорації «Роскосмос» заявили, що аварія «Прогресу МС-04» не пов'язана з достроковим відключенням двигуна третього ступеня ракети.
«Будь-які версії, які озвучуються зараз ЗМІ, не мають відношення до дійсності, в тому числі і некоректні дані циклограми. Результати роботи комісії будуть оголошені не раніше 20 грудня 2016 року», - сказано в повідомленні «Роскосмосу».
Нагадаємо, вантажний корабель "Прогрес МС-04", запущений 1 грудня ц.р. з космодрому Байконур за допомогою ракети-носія "Союз-У", був втрачений на висоті 190 км над Тувою, більшість його уламків згоріли в щільних шарах атмосфери. Корабель віз на станцію 2,5 тонни вантажів, включаючи новорічні подарунки для екіпажу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в РФ повідомили, що можливою причиною падіння російського космічного вантажного корабля "Прогрес МС-04" могла стати несправність системи управління, виробленої в Харкові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?