У Росії заявили про початок крижаної війни з США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії заявили про початок крижаної війни з США

У Росії заявили про початок крижаної війни з США
Джерело:  online.ua

Рішення США закрити всі генконсульства в Росії серйозно стурбувало російську владу. У Москві розцінили це рішення як оголошення крижаної війни. Зокрема, сенатор Олексій Пушков вважає, що згортання дипмісії США в Росії є політичним рішенням, за яким послідує спроба повністю завершити двосторонні відносини Вашингтона з Москвою. Депутат Держдуми Леонід Слуцький в свою чергу розкритикував плани США, які охарактеризував як "антиросійську гарячку". Як відреагували в команді президента РФ Володимира Путіна на рішення США закрити всі генконсульства РФ повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пости російських політиків в соціальних мережах.

"Закриття консульств США - ще одна ознака згортання відносин з Росією. Це політичне рішення. У США переходять до «крижаної війни» проти Росії", - заявив Пушков.

У Держдумі РФ після цього рішення звинуватили Вашингтон у розв'язанні агресії проти Росії. Депутат Леонід Слуцький вважає, що зарахуванням Росії до числа ворогів Америки Вашингтону не вдасться вирішити ні внутрішні проблеми, ні проблеми в двосторонніх відносинах.

"У Помпео справжня агонія і антиросійська гарячка. Агресивну політику розв'язує не Москва, а пани з Вашингтона", - відреагував Слуцький на рішення США.

Важливо відзначити, що повідомленні про закриття всіх консульств США в Росії з'явилося після того, як російські хакери здійснили масштабну атаку на урядові структури США. Масштаб російської шпигунської операції, за попередніми даними, дуже великий і безпрецедентний, оскільки продукцію SolarWinds, через яку здійснювали російські хакери атаку, використовують понад 300 тисяч організацій по всьому світу, в тому числі топ-органи США. Уже відомо, Держдеп США вирішив закрити останні два генконсульства в РФ - у Владивостоці та Єкатеринбурзі. Тепер громадяни Росії зможуть звертатися за візою США тільки в посольство в Москві або в консульства інших країнах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Помпео назвав Росію головною загрозою США і попередив американців про серйозну небезпеку Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?