У розвідці Британії назвали кількість вимушених переселенців в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У розвідці Британії назвали кількість вимушених переселенців в Україні

У розвідці Британії назвали кількість вимушених переселенців в Україні
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків розвідки Міноборони Великої Британії, протягом розв'язаної Росією злочинної війни проти України кожен четвертий українець вимушений був покинути власний дім.

Джерело: Twitter Міноборони Великої Британії

Що відомо про кількість вимушених переселенців серед жителів України 

За інформацією представників України, на яку посилаються в Міноборони Британії, починаючі з липня минулого року з території Донецької, Харківської та Херсонської областей евакуювали 139 тис жителів.

Представники британської розвідки підкреслюють, що це мала частина від загальної кількості вимушених переселенців.

За оцінками ООН, 6,3 мільйона українців залишаються біженцями і більше п'яти мільйонів внутрішньо переміщеними особами. При довоєнному населенні в 44 мільйони чверть українців змушені покинути свої будинки в результаті вторгнення Росії, - йдеться у звіті британської розвідки.

Як російські військові злочинці тероризують жителів Херсонської області 

За інформацією керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, російські військові злочинці влаштовують на території Херсонської області так звані "килимові обстріли" із метою переконати місцевих жителів тікати на окуповані Росією території.

Це зазвичай стала практика, коли Сили оборони починають активні дії на будь-яких ділянках фронту, ворог починає тиснути на мирне населення, вкриває килимовими обстрілами, щоб налаштувати проти Сил оборони. Мовляв, за часів "руського миру" було спокійніше, - зазначає Гуменюк.

За словами Гуменюк, ЗСУ намагаються максимально зачищати смугу, щоб просуватися.

Зараз ця робота дуже ускладнена наслідками теракту, який відбувся з підняттям води. На лівому березі, який, нагадаю, значно нижчий за правий, вода ще дуже рясно вкриває багато населених пунктів, - пояснює представниця ОК "Південь".

За даними Гуменюк, наразі українські сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, яка наразі є основним способом бойової боротьби ЗСУ.

Особливість лінії фронту в тому, що вона пролягає руслом річки Дніпро. Відповідно і робота ускладнюється. Але і робота артилерії, і дистанційних засобів впливу на ворога посилюється, - підкреслила вона.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?