У Румунії спалахнув скандал на тлі закликів про "поділ" України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Румунії спалахнув скандал на тлі закликів про "поділ" України

У Румунії спалахнув скандал на тлі закликів про "поділ" України
Джерело:  online.ua

Ексглави Міністерства закордонних справ Румунії жорстко розкритикували заяви свого колишнього колеги та колишнього міністра освіти Румунії Андрея Марги, який публічно виступив за "поділ" України.

Джерело:  Digi24

У Румунії розгорівся скандал після заяви про Україну

За словами відомого дипломата Теодора Баконскі, він змушений порушити власне правило не критикувати колишніх глав дипломатичного відомства Румунії. Він звертає увагу на те, що заяви Марги викликають жаль та є скандальними.

Ми справді не можемо більше уявляти Європу як територіальний пиріг, який ділять між собою різні розчаровані диктатори ціною жорстоких воєн. Пане Марга, намагайтеся жити в ХХІ столітті і поважайте, хоча б мовчанням, зусилля повоєнного та посткомуністичного поколінь щодо створення європейського проєкту, який визначається миром та демократією, - висутпив із заявою з цього приводу Баконскі.

Його позицію також підтримав колишній очільник румунського МЗС (2007-2009) Адріан Чорояну.

Цілком природно, що в Румунії має бути своя частка нелібералів, людей, які співзвучні з тим, що говорить Віктор Орбан або Володимир Путін... Згадуючи фантазію про те, що якщо ви віддасте агресивному сусідові шмат землі, то догодите йому, історія довела, що ми помиляємося. Якщо ви підете на поступки агресивній державі, вона стане ще агресивнішою, - наголосив Чорояну.

Що заявляв Марга про Україну

Ексглава МЗС та міністерства освіти Румунії Андрей Марга закликав поділити частину території України між Росією, Румунією, Угорщиною і Польщею. Він також почав стверджувати, що вважає "неприродніми" кордони України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?