В ЗСУ прокоментували удари по Херсону
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ прокоментували удари по Херсону

В ЗСУ прокоментували удари по Херсону
Джерело:  online.ua

Місцеві ЗМІ повідомляють, що внаслідок ударів ЗСУ та влучань в районі будівлі апеляційного суду в окупованому армією РФ Херсоні, де розміщується так звана "прокремлівська адміністрація", поранення отримала "начальниця "департаменту праці".

Джерело: "МО СТ"

ЗСУ вдарили по будівлі окупаційної адміністрації в Херсоні

Журналісти видання повідомляють, що поранення отримала Алла Бархатнова.

Жінка стала колабораціоністкою ще з початку війни на території Донбасу. Ще тоді Бархатнова допомагала окупантам організувати "референдум" у Дружківці.

Після цього Бархатнова отримала роботу в так званому "міністерстві праці й соціальної політики" "ДНР". Через деякий час вона обралась до фейкового парламенту терористичної "республіки".

Водій Бархатнової загинув внаслідок вибуху, як стверджують російські ЗМІ.

Керівниця координаційного центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що після чергової серії ударів ЗСУ по об'єктах кремлівської армії в Херсоні окупанти та зрадники почали метушитися та збирати речі. Не виключені й подальші вибухи в місті.

Поки що ми спостерігаємо підвищене нервування колаборантів і окупантів, метушливі збори речей. Цілком можливо, що серед цих речей є й вибуховонебезпечні, - зазначила Гуменюк.

Які прогнози щодо подальшого розвитку війни в Україні

Журналісти видання  The Washington Post із посиланням на представників Білого дому зазначають,  що попри значні успіхи ЗСУ у контрнаступі на сході та півдні України, найближчі місяці будут характеризуватись напруженими боями та перемогами і поразками як ЗСУ, так і кремлівської армїі.

Офіційні особи США заявили, що українські війська показали результати в наступальних операціях кращі, ніж очікували в Америці. Але також чиновники зауважують, що Росія зберегла військову міць.

У них є техніка, озброєння і боєприпаси, розміщені на окупованих територіях, не кажучи вже про те, що у них є в Росії. І тому це далеко не кінець, попри імпульс, - зазначив один з представників Держдепу.

Чиновники очікують, що запеклі бої триватимуть до кінця осені. Це пов'язано з тим, що обидві сторони намагатимуться зайняти найкращі можливі позиції до того, як настане зима.

У Пентагоні також заявили, що шукають способи допомогти Україні в задоволенні оборонних потреб, які зростають. Особливу увагу приділяють таким областям, як протиповітряна оборона, спостереження і боєздатність винищувачів.

Попри постійні заклики України надати нову, більш досконалу військову техніку, США не планують негайно розширювати набір наданого озброєння. Це стосується, в тому числі, реактивних систем залпового вогню з великою дальністю дії.

За словами експерта з Росії в Rand Corp Семюела Чарапа, успіхи контрнаступу ЗСУ визначили подальшу динаміку бойових дій.

Раніше у нас не було доказів цього. Сам цей факт, швидше за все, позбавить їх стимулів до пошуку компромісу, тому що вони думають, що можуть зробити більше, - зазначив Чарап.

Метою США залишається допомога Україні в просуванні на полі бою, що зміцнить її позицію на переговорах з Росією, якщо зрештою вони відбудуться.

Очікується, що Байден спробує посилити міжнародну підтримку самооборони України під час засідання Генасамблеї ООН наступного тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?