У Сербії засудили колишнього генерала СБУ Андрія Наумова
Категорія
Світ
Дата публікації

У Сербії засудили колишнього генерала СБУ Андрія Наумова

У Сербії засудили колишнього генерала СБУ Андрія Наумова
Джерело:  online.ua

29 вересня стало відомо, що вищий суд міста Ниш у Сербії засудив колишнього очільника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова до одного року позбавлення волі за відмивання грошей.

Джерело:  N1

У Сербії засудили ексгенерала СБУ Наумова: перші подробиці

За словами глави судової колегії Александара Теодосича, Наумова вирішили засудити до тюремного ув'язнення за звинуваченням у відмиванні грошей, адже гроші, знайдені в його машині, походять від злочинної діяльності.

Адвокати ексгенерала СБУ Владимир Джуканович, Мілан Петрович та Едвін Преліч оголосили, що будуть оскаржувати рішення суду, оскільки докази нібито вказують на те, що він не міг вчинити злочин у вигляді відмивання грошей у Сербії.

Як стверджує адвокат Мілан Петрович, поки вони очікують рішення Апеляційного суду Нишу щодо запиту України про екстрадицію у справі Наумова.

Що відомо про скандал навколо Наумова

Як уже згадувалося раніше, колишнього генерала СБУ затримали у червні 2022 року, коли він намагався потрапити із Сербії до Північної Македонії в транспортному засобі, в якому було 592 тисячі євро, 120 тисяч доларів і два діаманти.

Наступного місяця суд у Сербії відхилив запит про екстрадицію Наумова в Україну.

Що важливо розуміти, ексгенерал СБУ виїхав з України за кілька годин до початку повномасштабної російсько-української війни.

Кортеж Наумова з грошима та коштовностями залишив Україну буквально за кілька годин до початку війни. Свою родину він евакуював з країни кількома тижнями раніше. Українські правоохоронці порушили проти нього кримінальне провадження за підозрою в держзраді, а також провели обшуки наприкінці березня в його квартирах в елітних житлових комплексах Києва.

1 квітня глава Володимир Зеленський підтвердив, що позбавив Наумова звання генерала за "антигероїзм".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?