У серпні вперше за 5 років можна буде побачити два "супермісяці"
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У серпні вперше за 5 років можна буде побачити два "супермісяці"

У серпні вперше за 5 років можна буде побачити два "супермісяці"
Джерело:  online.ua

Упродовж серпня мешканці Землі зможуть побачити два "супермісяці" - 1 та 30 серпня.

Джерело: Sky News

Коли можна побачити супермісяць

Як відомо, "супермісяць" відбувається, коли повний місяць знаходиться поблизу своєї найближчої точки до Землі. Через це він виглядає на 14% більшим і на 30% яскравішим порівняно з тим, коли він знаходиться в найдальшій точці.

Перший супермісяць серпня можна буде побачити вже у вівторок увечері, 1 серпня. Він буде знаходитится всього за 357 530 км від Землі.

У ніч проти середи, 30 серпня, Місяць буде ще ближче до Землі – за 357 344 км.

Найбільш віддалена точка від Місяця до Землі - 405 696 км.

Востаннє два повні супермісяці з’являлися в одному місяці в 2018 році – і це повториться знову лише в 2037 році.

Перший цьогорічний супермісяць був у липні, а четвертий і останній буде у вересні.

Як побачити супермісяць

Теплі літні ночі — ідеальний час, щоб спостерігати, як повний місяць сходить на східному небі за кілька хвилин після заходу сонця, і це відбудеться двічі в серпні, - каже астрофізик NASA у відставці Фред Еспенак.

Люди, які мають бінокля чи телескопа, можуть навіть побачити такі об’єкти, як місячне море – темні рівнини, утворені стародавніми потоками вулканічної лави – і промені, що виходять із місячних кратерів.

Поки хмар не надто багато, повний місяць буде безпомилково виглядати як біла куля на небі. Це гарна можливість використати невеликий телескоп або бінокль, щоб детально побачити поверхню Місяця, або навіть спробувати зробити кілька цікавих фотографій Місяця, — заявляють у Королівському музеї Грінвіча.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?