У Швеції загострилася загроза тероризму за підтримки РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції загострилася загроза тероризму за підтримки РФ

У Швеції загострилася загроза тероризму за підтримки РФ
Джерело:  online.ua

Швеція попередила про погіршення ситуації з безпекою після того, як акції зі спалення Корану та дезінформаційні кампанії, які проводять підтримувані РФ суб'єкти, розпалили ненависть до скандинавської країни в мусульманському світі.

Джерело: Bloomberg

У Швеції загострилася загроза тероризму за підтримки РФ

Згідно із заявою служби безпеки, вона "зараз має справу з постійними загрозами нападів, спрямованих на Швецію і шведські інтереси". Оцінка терористичної загрози збережена на "підвищеному" рівні – три бали за п'ятибальною шкалою.

В заяві також йдеться, що дезінформаційні кампанії намагалися змінити імідж Швеції, зображуючи її як "країну, ворожу ісламу і мусульманам, де напади на мусульман санкціоновані державою, і де мусульманські діти можуть бути викрадені соціальними службами".

За словами міністра цивільної оборони Швеції Карла-Оскара Боліна, його відомство "бачить кампанії впливу і робить все можливе, щоб боротися з помилковим образом Швеції, який зараз поширюється за кордоном".

Підтримувані Росією актори активно поширюють помилкові заяви про Швецію і про те, що Швеція як держава підтримує спалення Корану та інших священних текстів, – зазначив він.

Що відомо про співпрацю Швеції та України на тлі війни

13 липня офіційно стало відомо, що Швеція і Україна взяли на себе зобов’язання посилити військову співпрацю, домовившись про обмін секретною інформацією і поліпшення постачання оборонного обладнання в майбутньому.

Угоду про обмін секретною інформацією підписали міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр оборони Швеції Пол Йонсон, а іншу угоду про оборонні закупівлі – міністр оборони України Олексій Резніков і Шведська адміністрація оборонного майна

В угоді йдеться про те, що сторони зможуть обмінюватися секретною інформацією, що є необхідною умовою для того, щоб Україна змогла випробувати шведські винищувачі Gripen.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?