У скільки Україні обходиться кожен день війни — відповідь Резнікова
Категорія
Україна
Дата публікації

У скільки Україні обходиться кожен день війни — відповідь Резнікова

У скільки Україні обходиться кожен день війни — відповідь Резнікова
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони Олексія Резнікова, кожен день Україна вимушена витрачати на розв'язану Кремлем злочинну війну близько 100 млн доларів тільки державних коштів, без допомоги волонтерів. 

Джерело: "Укрінформ"

Що відомо про витрати України на війну

Можу вам сказати, що поставки від волонтерів із 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день − це 3% від усього, що потрапило на війну. День війни коштує нам 100 млн доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 млн доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся, - зазначив Резніков, відповідаючі на питання, чому кошти на придбання дронів для військових збирають переважно волонтери.

Тому, за словами Резнікова, несправедливо пред’являти претензії державі, що, мовляв, усе роблять волонтери, бо це не так.

Насправді це роблять громадяни України − ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки і ці податки йдуть в бюджет, а з цього бюджету йдуть в тому числі і на армію. Армія сьогодні − найбільший споживач коштів. Але ж кошти потрібні й на утримання країни в цілому: на інфраструктуру, на відновлення, на підтримку соціально незахищених. Тому треба працювати і платити податки. Треба бізнесу бути активним і підтримувати підприємців, - підкреслив міністр.

В Україні виробляють більше 30 видів БпЛА 

Резніков підкреслив, що не уповноважений розкривати інформацію щодо контрактів на придбання дронів, однак підкреслив, що для закупівлі і передачі на фронт схвалено близько 30 видів БпЛА тільки українського виробництва.

За словами Резнікова, кількість їх випуску залежатиме від самих виробників, але держава готова купити все, що виготовлять і за державні кошти.

Водночас він додав, що дуже добре і правильно, що волонтери оголошують збори, а громадяни скидають свої власні кошти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?