У Словаччині на парламентських виборах перемогла проросійська партія Smer
Категорія
Політика
Дата публікації

У Словаччині на парламентських виборах перемогла проросійська партія Smer

У Словаччині на парламентських виборах перемогла проросійська партія Smer
Джерело:  online.ua

Проросійська партія Smer на чолі з експремʼєром Робертом Фіцо перемогла на дострокових парламентських виборах у Словаччині.

Джерело: The Slovak Spectator

Проросійська партія Smer перемагає у Словаччині

Smer переміг у семи з восьми регіонів, отримавши понад пів мільйона голосів. Загалом це 23%.

Проєвропейська партія "Прогресивна Словаччина" на чолі з Міхалом Шимечком посіла друге місце, набравши 17%. Третє місце зайняла партія Петера Пеллегріні "Голос" — 15%.

Результати екзит-полів раніше показували, що "Прогресивна Словаччина" випередить Smer.

Що відомо про партію Smer

Smer виступає за припинення допомоги Україні. Фіцо в рамках передвиборчої кампанії називав українців "фашистами" і закликав НАТО перестати давати "київському режиму" зброю.

Ще до виборів російські ЗМІ цитували слова Фіцо про те, що президент України Володимир Зеленський, за його словами, починає набридати всьому світу.

Раніше Фіцо заявлялв, що у разі перемоги не лише припинить збройну допомогу Україні, але й за прикладом Угорщини буде вимагати, щоб територією Словаччини взагалі не йшла допомога Києву.

Також Фіцо критикував санкції проти Росії, закликав до переговорів, виступав проти прав ЛГБТ та захищав право Словаччини на вето в ЄС.

Його порівнюють з премʼєром Угорщини Віктором Орбаном та експрезидентом США Дональдом Трампом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?