У Слов'янську ухвалили рішення щодо примусової евакуації дітей
Категорія
Україна
Дата публікації

У Слов'янську ухвалили рішення щодо примусової евакуації дітей

У Слов'янську ухвалили рішення щодо примусової евакуації дітей
Джерело:  online.ua

У міськраді Слов'янська на Донеччині ухвалили рішення щодо примусової евакуації дітей та позбавлення опікунських обов'язків осіб, які відмовляються евакуювати дітей.

Джерело: "Суспільне"

В Слов'янську проведуть обов'язкову евакуацію дітей 

За словами очільниці служби у справах дітей Слов’янської МВА Олени Соколової, прийняте рішення пов'язане із наближенням лінії фронту до міста та небезпекою через постійні ворожі обстріли.

Вона зазначила, що більшість опікунських родин, дитячих будинків сімейного типу вже покинули місто.

Наразі у Слов’янській громаді залишаються 23 родини, в яких виховуються 34 дитини-сироти та дитини, що позбавлені батьківського піклування.

В Донецькій області обов’язкова евакуація затверджена постановою Кабінету Міністрів від 2 серпня 2022 року. Опікуни зобов’язані евакуюватись із дітьми за межі Донецької області до більш безпечних регіонів України. Забезпечити безпеку дитині - це обов’язок опікунів і органів опіки, - підкреслила Соколова.

Вона також зазначила, що адміністрація постійно звертається до родин, пояснює, що евакуація безплатна, та надається вся необхідна допомога.

Соколова повідомила, що у грудні минулого року пройшло засідання комісії і вже тоді представники органу звернулись до родин і дали їм 2 місяці, щоб покинути місто.

27 березня під час обстрілу Слов’янська був поранений неповнолітній. Тому ми знову вживаємо заходи й у більш суворій формі, - зазначила Соколова.

Які повноваження має комісія 

Комісія та органи опіки керуються постановою Кабінету Міністрів №866, в якій прописано, що в разі відмови від обов'язкової евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, під час дії на території України або в окремих її місцевостях надзвичайного або воєнного стану опіка, піклування може припинитися.

Ми діємо виключно згідно із повноваженнями. Але не хочемо вдаватися до таких заходів, адже більшість дітей живуть із рідними, наприклад, бабусею та дідусем, або в родини тітки та дядька. Саме тому, ми знову намагаємось переконати ці родини виїхати туди, де діти будуть у більшій безпеці, - підкреслила Соколова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?