У "Слузі народу" уточнили, на що Зеленський спонукатиме Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" уточнили, на що Зеленський спонукатиме Байдена

У "Слузі народу" уточнили, на що Зеленський спонукатиме Байдена
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський планує спонукати свого американського колегу Джо Байдена до участі Сполучених Штатів у врегулюванні війни на сході України, стверджує один з керівників фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами політика, саме участь американської сторони у питаннях деокупації, зокрема й Криму, стануть пріоритетними під час візиту президента до США.

“Звісно, ключовою темою буде безпекова ситуація, а саме можливості США приєднатися до вирішення питань деокупації Донбасу та Криму. Водночас ми не відіграємо роль прохачів, бо ми маємо що запропонувати для спільної протидії російській агресії: "Кримська платформа" і відчутний прогрес у забезпеченні та реформування армії за стандартами НАТО. І ми не вимагаємо від США виконати за нас нашу роботу", - наголосив Корнієнко.

Він уточнив, що переговори можуть усунути ризики проти України щодо перетворення російського газу на зброю на міжнародному рівні на тлі початку використання “Північного потоку-2”.

“Газ не повинен перетворитися на енергетичну та економічну зброю проти України з боку Росії. Сподіваємося, що за підсумками саміту знайдемо спосіб усунути цей ризик. Далеко не все втрачено в питанні "Північного потоку-2", і президент послідовно обстоюватиме національні інтереси України”, - додав він.

Іншою важливою темою, яку беззаперечно обговорюватимуть у Вашингтоні - це реформи в Україні та їх підтримка.

“Ідеться не тільки про фінансову допомогу, а і про інвестиції та спільні ипроєкт в деяких секторах. Бізнес у США дослухається до рекомендацій держави, тому ми хочемо змінити ставлення до України в політичних і ділових колах США з негативного, яке сформувалося через дії старих політиків, на позитивне”, - резюмував Корнієнко.

Саме з цими тезами перш за все вирушила урядова делегація Києва до Сполучених Штатів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?