У соцмережах набирає обертів флешмоб #sitlikeagirl на підтримку Олени Зеленської
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У соцмережах набирає обертів флешмоб #sitlikeagirl на підтримку Олени Зеленської

У соцмережах набирає обертів флешмоб #sitlikeagirl на підтримку Олени Зеленської
Джерело:  online.ua

У мережі набирає обертів флешмоб #sitlikeagirl на підтримку Олени Зеленської, яка знялася у фотосесії для журналу Vogue.

Джерело: Zoya Zvinyatskovskaya

Фотосесія першої леді України для журналу Vogue, яку зробила легендарна фотографка Енні Лейбовіц викликала шквал незадоволення серед користувачів мережі, зокрема до “не жіночної” пози в якій сидить Зеленська.

Українська журналістка, критикиня та історикиня моди Зоя Звиняцьківська порівнює коментарі до волонтерського календаря "Так як відьма скаже", який зображує українських волонтерок в “зразках невблаганно сексистського важкого українського гламуру” та до фотосесії Зеленської.

Так, я промовчала, але була вражена - навіть не самим календарем, а загальною екстатичною реакцією на нього. "Красуні!", "Чудова робота" і ще сто мільйонів компліментів. Люди просто захлинались від захвату. Але менше з тим, сталося і сталося, подивились і забули - але тепер я читаю коментарі до світлини Олени Зеленської в Vogue. "Хто ж так сидить", "тікі цигарки не вистачає і на підлогу плюнути" і тому подібне, - каже журналістка.

Фото з календаря  "Так як відьма скаже"

Звиняцьківська не критикує самі фотосесії.

У випадку календаря це приватний проект і люди мають право робити все, що хочуть, у випадку Vogue - я думаю, Енні Лейбовіц сильно вплинула на кадр. Я обговорюю саме і перш за все суспільну реакцію на світлини. А вона рівно така, як наше суспільство нині.

Це не добре і не погано, це просто реальність і її треба розуміти. Ми просто маємо весь час тримати в голові, що ті образи, а отже і ті цінності, що вже давно є звичними і стандартними для Заходу, для нас насправді в більшості незрозумілі і чужі; що у нас тут, в Східній Європі, своя краса і свої правила, і це точний індикатор того, наскільки ми далекі від них, наскільки ми інші.

У відповідь на реакцію до фотосету, журналістка запустила новий флешмоб.

Я не думала, що це все настільки палатиме. Вже американці питають, що там в нас з фоткою дружини президента, і їм цитують мій пост, щоб пояснити. Я зовсім не фанатка Олени Зеленської якщо що, але мене дуже вкурвило оце «як вона сидить?!» тому пропоную флешмоб #sitlikeagirl - давайте покажемо, врешті решт, як треба ото порядній жінці сидіти на сходах, - написала авторка флешмобу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?