У справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва завершили слідство. На нього чекає суд
Категорія
Україна
Дата публікації

У справі ексголови Верховного суду Всеволода Князєва завершили слідство. На нього чекає суд

НАБУ
НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва в отриманні хабаря в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

НАБУ завершило розслідування справи Князєва

Слідство встановило, що у 2002 році український бізнесмен придбав 40,19% акцій гірничо-збагачувального комбінату у чотирьох компаній.

18 років потому колишні акціонери чотирьох компаній звернулися до господарського суду з позовом, щоб визнати договір купівлі-продажу цінних паперів недійсним та повернути собі акції гірничо-збагачувального комбінату. Проте, суд відмовив у задоволенні вимог. 

У НАБУ повідомляють, що у 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. 

Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен вступив у змову з адвокатом одного зі столичних адвокатських об’єднань, який мав зв’язки з суддями Верховного Суду.

У березні-квітні 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. США (1,8 млн дол. США – суддям Верховного Суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

У квітні 2023 року Верховний Суд ухвалив рішення на користь бізнесмена.

Що відомо про хабар Князєву

НАБУ та САП задокументували передачу і отримання двома траншами 1,8 млн дол. США.

15 травня Князєва було викрито під час отримання другого траншу у 450 тис. дол. США.

Наступного дня йому та адвокату повідомили про підозру.

3 серпня підозру повідомили власнику групи «Фінанси і кредит».

Розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?