У справі про смерть Марадони з'явилися одразу сім обвинувачених
Категорія
Спорт
Дата публікації

У справі про смерть Марадони з'явилися одразу сім обвинувачених

У справі про смерть Марадони з'явилися одразу сім обвинувачених
Джерело:  online.ua

Раптова смерть легендарного аргентинського футболіста й тренера Дієго Марадони спровокувала спеціальне розслідування, яке за кілька місяців призвело до обвинувачень проти одразу 7 лікарів.

Джерело: ESPN

Офіс прокурора Сан-Ісідро в Аргентині висунув відповідні обвинувачення у вбивстві футболіста. Усім фігурантам справи, що отримали їх, загрожує до 25 років ув’язнення.

Результатом розслідування стало визнання причетності лікарів до трагічної смерті Марадони. Це пов’язано з неналежним медичним доглядом колишнього спортсмена.

Офіс прокурора отримав під час розслідування низку аудіозаписів розмов між лікарями та близьким оточенням Марадони. Зокрема, це вказує на дозвіл для футболіста з боку лікарів приймати всі препарати, які той вважатиме за необхідне.

В організмі його після смерті виявили психотропні речовини, які використовують під час лікування тривожності й депресивних розладів.

Правоохоронні органи також встановили, що в Марадони не було дозволу на виїзд з лікарні, де той переніс напередодні операцію на мозку. Він самовільно залишив медичний заклад 11 листопада 2020 року — рівно за два тижні до власної смерті.

Початок слухань у справі щодо Марадони запланований на 31 травня. Безпосередньо психіатр разом із нейрохірургом оголосили, що не визнають своєї провини у загибелі спортсмена.

Смерть Марадони

Дієго Марадона, легенда аргентинського футболу, помер торік 25 листопада. Напередодні його прооперували після госпіталізації з крововиливом у мозок.

Після, як раніше вважалося — виписки з лікарні, Марадона спрямував до клініки, де лікують від алкогольної залежності.

Вже наприкінці листопада у згаданий день зірка футболу переніс кардіореспіраторну зупинку у власному помешканні в районі Сан-Андрес. Команди швидкої допомоги, які прибули на місце, госпіталізували його, але згодом врятувати не змогли.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?