У США досягли попередньої домовленності щодо уникнення дефолту
Категорія
Економіка
Дата публікації

У США досягли попередньої домовленності щодо уникнення дефолту

У США досягли попередньої домовленності щодо уникнення дефолту
Джерело:  online.ua

Представники Білого дому та конгресмени від Республіканської партії досягли попередніх домовленностей щодо підвищення стелі державного боргу та уникнення дефолту.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про переговори щодо уникнення дефолту в США 

Зазначається, що президент Джо Байден провів переговори зі спікером Палати представників від Республіканської партії Кевіном Маккарті.

В ході 90-хвилинної телефонної розмови була досягнута попередня домовленність щодо ухвалення законодавчого рішення стосовно підвищення стелі державного боргу.

Зокрема, Маккарті сьогодні має провести повторні переговори з Байденом і обіцяє винести проект на розгляд Конгресу в середу 1 червня.

У нас ще багато роботи, але я вважаю, що це принципова угода, яка гідна американського народу, - зазначив Маккарті у розмові з журналістами видання.

Відповідно до пепереджень керівниці Мінфіну США Джанет Єллен, збільшення стелі державного боргу має відбутись до 5 червня.

Чим загрожує історичний дефолт в США

Якщо до цього моменту питання щодо підвищення стелі держборгу не буде узгоджено на США очікує історичний дефолт, що загрожує стрімкому зростанню вартості позик.

Відповідно до досягнутної угоди, яка протягом багатьох тижнів супроводжувалась запеклими дискусіями, передбачається дворічне асигнування, а витрати, не пов'язані з обороною, залишаються на попередньому рівні.

Угода також заморожує дію боргового ліміту до січня 2025 року.

У будь-якому випадку це створює сценарій у 2025 році, подібний до цьогорічного, коли Міністерство фінансів у січні почало вживати надзвичайних заходів, щоб запобігти дефолту. Економісти кажуть, що навіть короткий дефолт може призвести до різкого падіння ринку та втрати сотень тисяч робочих місць, - підкреслили журналісти видання.

Зі свого боку президент Джо Байден підкреслив, що досягнута угода представляє собою компроміс, в рамках якого не кожен отримає те, що хотів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?