Вперше в історії народилися діти, яких зачали за участю робота
Категорія
Технології
Дата публікації

Вперше в історії народилися діти, яких зачали за участю робота

Вперше в історії народилися діти, яких зачали за участю робота
Джерело:  online.ua

У США вперше в історії з'явилися на світ малята, яких зачали з допомогою спеціального робота. На переконання іспанських інженерів, штучне запліднення в найближчому майбутньому стане більш доступним та дешевим.

Джерело: MIT Technology Review

У Штатах народилися перші діти, які допоміг зачати робот

Як розповідають іспанські інженери, їм вдалося створити спеціального робота-ін'єктора сперми, який успішно пройшов всі тестування.

Згідно з даними редакції журналу MIT Technology Review, який публікує Массачусетський технологічний інститут, у Нью-Йорку вже народилися перші діти, зачаті за допомогою цієї інновації.

Зазначається, що ще минулого року провідні інженери з Барселони передали до нью-йоркської клініки особливого робота, який вводить сперму. За їхніми словами, він складається з мікроскопа, механізованої голки, крихітної чашки Петрі та ноутбука.

Фото — unsplash.com

Під час запліднення використовували Sony PlayStation 5

Що важливо розуміти, один із розробників робота навіть використав контролер Sony PlayStation 5, щоб позиціювати роботизовану голку.

Голка проникала в яйцеклітину і вводила сперму. У такий спосіб запліднили вже більше десятка яйцеклітин.

Інженери пишаються тим, що їм вдалося максимально посприяти народження двох здорових дівчаток.

Вони звертають увагу на те, що ці малята є першими в історії людьми, які з'явилися на світ після запліднення "роботом".

Інноваційна компанія Overture Life, яка розробила робота, каже, що її пристрій є першим кроком до автоматизації екстракорпорального запліднення (ЕКЗ), і потенційно робить процедуру дешевшою та поширенішою, ніж сьогодні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?