У США оголосили режим НС через кібератаку на найбільший трубопровід
Категорія
Світ
Дата публікації

У США оголосили режим НС через кібератаку на найбільший трубопровід

У США оголосили режим НС через кібератаку на найбільший трубопровід
Джерело:  online.ua

На найбільший трубопровід США Colonial Pipeline здійснена хакерська атака, в результаті чого він припинив роботу. Уряд Штатів оголосив в країні режим надзвичайної ситуації.

Джерело: пресслужба Міністерства транспорту США

Режим НС ввели в 18 штатах - Алабама, Арканзас, Вірджинія, Делавер, Джорджія, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Міссісіпі, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Пенсільванія, Північна Кароліна, Теннесі, Техас, Флорида, Південна Кароліна і окрузі Колумбія. Надзвичайна ситуація знімає обмеження на транспортування палива і дозволяє доставляти нафтопродукти танкерами до Нью-Йорка, але, як пишуть американські ЗМІ, це все одно не буде відповідати пропускній здатності трубопроводу.

Зараз в компанії продовжують працювати над відновленням працездатності трубопроводу, який прокачує по своїй системі по 100 млн галонів палива в добу, а це становить 45% всього палива, споживаного на Східному узбережжі США, і забезпечує паливом 50 млн американців.

Хакерська атака на Colonial Pipeline - що відомо

Трубопровід Colonial Pipeline атакували 7 травня. Хакери впровадили в систему компанії вірус-шифрувальник DarkSide, який допоміг зловмисникам отримати доступ майже до 100 ГБ даних. Хакери заблокували ці дані на деяких комп'ютерах і серверах - вони вимагають викуп. У разі невиплати хакери погрожують витоком даних.

Угруповання DarkSide працює за схемою "вимагач як послуга" (RaaS), рекламуючи свій вірус в даркнеті. Його переважно використовують для атак на великі корпоративні мережі. Вірус шифрує дані, а потім вимагає у постраждалих компаній викуп. Якщо жертви відмовляються платити, учасники DarkSide публікують викрадені у них дані на своєму сайті в даркнеті.

Хто вчинив атаку на Colonial Pipeline

CNN повідомляє, що кіберзлочинність угруповання Darkside може бути родом з Росії. При цьому джерела NBC News повідомили, що хоча російські хакери часто працюють в Кремлі як "фрілансери", перші ознаки вказують на те, що це була злочинна схема, а не напад з боку держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?