У США під час навчань ракетним ударом підірвали фрегат — видовищне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У США під час навчань ракетним ударом підірвали фрегат — видовищне відео

У США під час навчань ракетним ударом підірвали фрегат — видовищне відео
Джерело:  online.ua

Військово-морські сили США провели масштабні військові навчання Large Scale Exercise 2021 у Тихому океані. В рамках навчань військові розбомбили і затопили списаний фрегат USS Ingraham класу Oliver Hazard Perry. Він був останнім з побудованих в США кораблів цієї серії.

Джерело: YouTube-канал ВМС США

Навчання проходили біля узбережжя Гавайських островів. Вони були спрямовані на демонстрацію різних можливостей далекого морського удару. Для відпрацювання далеких ракетних ударів використовували списаний фрегат Ingraham. В ході тренування по ньому були спрямовані керовані і самонавідні ракети.

У показовому знищенні судна були задіяні:

  • літаки P-8A Poseidon;

  • винищувачі корпусу морської піхоти F / A-18C / D Hornet, озброєні протикорабельними ракетами AGM-84D Harpoon і високоточними авіаційними бомбами AGM-154 Joint Stand-Off Weapon;

  • підводний човен Chicago, з ракетами UGM-84D Harpoon і торпедами Mk 48 на борту;

  • безпілотна система наземного базування Navy-Marine Expeditionary Ship Interdiction System (NMESIS) озброєна малопомітною крилатою ракетою Naval Strike Missile (NSM).

На відео показано, що кожна з ракет влучила в ціль, але фрегат залишався на плаву. І тільки торпеда Mk 48 остаточно потопила судно, буквально переламавши його навпіл.

У Тихоокеанському флоті США запевнили, що знищення фрегата було проведено згідно з екологічним нормами - на відстані більш ніж в 50 морських миль від берега і в районі, де глибина становить понад 6 тисяч футів.

Фрегат USS Ingraham класу Oliver Hazard Perry - характеристики

Фрегати Oliver Hazard Perry почали будувати з 1970-х років. Кораблі цього типу досі стоять на озброєнні ВМС ряду країн - Туреччини, Пакистану, Австралії, Польщі, Бахрейну, Тайваню, Іспанії та інших.

Знищений корабель Ingraham є останнім з вироблених в серії, він був виведений зі складу американського флоту в 2015 році. Корабель був названий на честь Дункана Натаніеля Інгрехема і є четвертим кораблем ВМС з однойменною назвою. Колишній військовий корабель США Ingraham (DD 694), який був виведений з експлуатації в 1971 році і проданий ВМС Греції, був потоплений в 2001 році.

Фрегати типу Oliver Hazard Perry були розроблені виходячи з вимог ВМФ США на океанський ескортний корабель, здатний здійснювати противолодочную і протиповітряну оборону транспортних конвоїв, амфібійних з'єднань і протичовнових груп. ВМФ США послідовно виводить зі складу свого флоту ці фрегати, плануючи в перспективі замінити їх літторальними бойовими кораблями LCS.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?