У США планують створити "Український дім"
Категорія
Світ
Дата публікації

У США планують створити "Український дім"

У США планують створити "Український дім"
Джерело:  online.ua

Новопризначена пані посол України у США Оксана Маркарова офіційно повідомила, що ініціюватиме створення у Вашингтоні "Українського дому" як майданчика для зустрічей друзів України та просування української культури. Про це дипломатка розповіла в інтерв’ю виданню  LB, відповідаючи на запитання про те, чи планує вона нові формати співпраці з українською діаспорою. Політикиня звернула увагу на те, під час робити в Кабінеті міністрів вона створила нові проєкти, пов’язані з публічними фінансами, передає ONLINE.UA.

"Так само і для Вашингтону в мене є мрія, яка вже перетворилася в план – створити постійно діючий Український дім, який буде головним майданчиком для просування українського наративу, місцем зустрічі, обміну ідеями всіх друзів України, місцем дискусій і просування української культури… І створенням його ми займемося вже цього року", - наголосила Оксана Маркарова.

Як стверджує дипломатка, ця установа буде функціонувати у співпраці з посольством і буде "відкритою для усіх".

Не можна також не згадати про те, що раніше пані посол розповіла, чого буде домагатися від Сполучених Штатів на своїй посаді.

"Для нас ключове – це питання війни, у якій перебуваємо, анексованого Криму, звільнення незаконних територій Донецької і Луганської областей. Тож це питання захисту – все, що наш партнер може зробити для підтримки нашої позиції і стримання з одного боку агресора, але з іншого мотивування його через інші механізми піти з нашої території", - зазначила дипломатка.

На переконання Маркарової, офіційному Києву потрібне постійне посилення санкцій, щоб ціна для РФ "ставала такою, щоб мотивувала її піти".

"Санкції повинні збільшуватися, розширюватися, бути всеосяжними. Друге – це розвиток нашої спроможності. Коли ми говоримо про військову допомогу зброєю – летальною, нелетальною, будь-якою іншою, – це не про передачу якихось катерів, а розбудову військової спроможності", - вважає пані посол.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що політолог розповів про тактику Байдена щодо Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?