У США призначили спецпрокурора після скандалу навколо Байдена
Категорія
Світ
Дата публікації

У США призначили спецпрокурора після скандалу навколо Байдена

У США призначили спецпрокурора після скандалу навколо Байдена
Джерело:  online.ua

За словами генерального прокурора США Мерріка Гарленда, 12 січня відбулося призначення спеціального прокурора для розслідування поводження американського лідера Джо Байдена із секретними документами.

Джерело: Міністерство юстиції США

У США призначили спецпрокурора у скандальній справі Байдена

Оголошую про призначення Роберта Гура як спеціального прокурора відповідно до внутрішніх процедур міністерства юстиції США, які регулюють це питання, – заявив Гарленд під час брифінгу, звернувши увагу на те, що про призначення було повідомлено спікерів обох палат Конгресу.

Як вдалося дізнатися журналістам, Роберт Гур раніше працював прокурором у штаті Мериленд.

Що важливо розуміти, спеціальних прокурорів назначають для розслідування політично чутливих питань. Окрім того, наголошується, що вони мають певний ступінь незалежності у своїх діях, зокрема мають повноваження самостійно оголошувати кримінальні звинувачення.

Що відомо про новий скандал навколо Байдена

11 січня офіційно стало відомо про те, що юристи з Білого дому виявили у домівці Джо Байдена у Делавері ще одну партію документів з грифом "таємно", на додачу до старих документів, знайдених в аналітичному центрі команди Байдена у Вашингтоні.

Про знахідку повідомили Міністерство юстиції та одразу повернули їх у розпорядження відомства.

Не можна також не згадати про те, ще у листопаді 2022 року Мін’юст Штатів призначив колишьного прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Джека Сміта спеціальним прокурором, який буде керувати розслідуваннями щодо ексочільника Білого дому Дональда Трампа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?