У США розповіли, про що говорили Порошенко й Тіллерсон
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розповіли, про що говорили Порошенко й Тіллерсон

У США розповіли, про що говорили Порошенко й Тіллерсон

У Державному департаменті США розповіли, які теми обговорювали президент України Петро Порошенко та держсекретар США Рекс Тіллерсон у недільній телефонній розмові.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Держдепу США.

Зазначається, що ініціатором телефонної розмови став Тіллерсон. Він зателефонував українському лідеру, щоб обговорити свій недавній візит до Москви й меседж владі Росії про те, що США хоча й зацікавлені у покращенні відносин з РФ, проте дії Кремля на сході України надалі залишаються перешкодою для цього.

Держсекретар США також наголосив на важливості "подальшого прогресу України в питаннях реформування та боротьби з корупцією".

Читайте також: Держсекретар США радився з Україною перед поїздкою в Москву, - Клімкін

Порошенко з Тіллерсоном також не оминули увагою у розмові підрив авто ОБСЄ в Луганській області й загибель громадянина США у складі місії. Сторони наголосили, що цей трагічний інцидент "підкреслює необхідність для всіх сторін, особливо підконтрольних Росії сепаратистських сил, негайно виконувати свої зобов'язання в рамках мінських домовленостей".

Окрім того, Тіллерсон підтвердив прихильність США до суверенітету й територіальної цілісності України. Він також запевнив, що санкції проти РФ залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над Кримом Україні й не виконає повністю свої зобов'язання за мінськими угодами

Як повідомляв ONLINE.UA, Держдеп США у зв’язку з підривом автомобіля СММ ОБСЄ в Луганській області та загибеллю спостерігача, закликав Росію використовувати вплив на бойовиків для того, щоб місія могла провести повне, прозоре і своєчасне розслідування трагічного інциденту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?