У США розробили перший антибіотик подвійної дії
Категорія
Технології
Дата публікації

У США розробили перший антибіотик подвійної дії

У США розробили перший антибіотик подвійної дії
Джерело:  online.ua

Команда американських вчених розробила перший так званий антибіотик "подвійної дії". Вони представили препарат, який здатний одночасно діяти як антибіотик і стимулювати імунну систему пацієнта. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на науковий журнал Nature.

За словами Фарука Дотівала та його колег з Вістаровського інституту, вони створили новий тип "імунно-антибіотиків подвійної дії" (dual-acting immuno-antibiotics).

Розробки експерти тестували на культурах грампозитивних і грамнегативних бактерій, вони з успіхом пригнічували їхнє зростання. Доклінічні дослідження на культурі мишачих Т-лімфоцитів продемонстрували, що препарат стимулює активність разом з цитотоксичною дією.

На думку авторів, цей "подвійний" удар буде надзвичайно нищівним у боротьбі з інфекцією. Утім, розробки ще далекі від остаточного завершення.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила як одну з найголовніших для людства проблем стійкість інфекцій до антибіотиків. Передбачається, що такі бактерії можуть стати причиною смерті до 10 мільйонів людей щороку вже до середини XXI сторіччя.

З цих причин розробка нових засобів для подолання інфекції стала пріоритетною в цілих наукових колективах.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські експерти Національної академії наук вважають, поширення коронавірусу COVID-19 нового штаму не становитиме загрози для вакцинації. Новітні препарати будуть дієвими навіть проти різновиду інфекції, що мутував.

За словами академіка Сергія Комісаренка, найбільша небезпека нового штаму криється перш за все у його стрімкому поширенні. Утім, про мутацію відомо, що підвищеної смертності вона не несе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?