У США розсекретили перший документ ФБР про 11 вересня
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розсекретили перший документ ФБР про 11 вересня

У США розсекретили перший документ ФБР про 11 вересня
Джерело:  online.ua

Федеральне бюро розслідувань Сполучених Штатів напередодні оприлюднило перший документ з низки розсекречених, які прямо пов’язані з трагедією 11 вересня 2001 року та її наслідками.

Джерело: ФБР

За офіційними даними, документ датований 4 квітня 2016 року. У ньому говориться про діалог між агентом і представником консульства Саудівської Аравії у Лос-Анджелесі.

Перш за все у розмові, яка відбулася у листопаді 2015 року, йшлося про контакти з особами, які надали 2001 року логістичну підтримку терористам, що вкрали пасажирські літаки.

Секретні документи про 11 вересня

Інформацію про найкривавіші терористичні напади сучасності, яка була раніше прихованою, наказав оприлюднити особисто президент Джо Байден. Низку документів передбачено продемонструвати публіці упродовж наступних 6 місяців.

“Наближаючись до 20-х роковин цього трагічного дня... я підписав розпорядження, що пропонує міністерству юстиції та іншим відомствам забезпечити розсекречення документів, які стосуються розслідувань ФБР стосовно подій 11 вересня”, - процитувала раніше адміністрація Байдена його оголошення.

Що відомо про теракти 11 вересня

В результаті терактів 11 вересня:

  • загинули 2977 осіб – громадяни 78 країн світу;

  • понад 25 тисяч осіб були поранені;

  • загальні втрати склали 10 мільярдів доларів;

  • розпочалася боротьба зі світовим тероризмом. Основним об’єктом уваги американських спецслужб постав Усама бен Ладен, який очолював "Аль-Каїду". ФБР пропонувало за нього винагороду в 25 мільйонів доларів.

Зранку 11 вересня представники ісламського руху "Аль-Каїда" викрали 4 літаки (American Airlines Boeing 767-223ER рейс № 11, United Airlines Boeing 767-222 рейс № 175, American Airlines Boeing 757-223 рейс № 77 та United Airlines Boeing 757-222 рейс № 93).

Терористи планували завдати кілька ударів проти США - зокрема літаки спрямували на будівлю Пентагону та будівлю Всесвітнього торговельного центру - це ці так звані вежі-близнюки та їх руйнування стануть символом трагедії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?