У США схвалили перший домашній тест на коронавірус — як він працює
Категорія
Світ
Дата публікації

У США схвалили перший домашній тест на коронавірус — як він працює

У США схвалили перший домашній тест на коронавірус — як він працює
Джерело:  online.ua

У США дозволили використовувати новий експрес-тест на коронавірус, який можна провести в домашніх умовах. Перший домашній тест на коронавірус вже схвалило управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA). Тест виробляє австралійська компанія Ellume, ціна одного набору домашнього тесту на коронавірус, за попередніми даними, складе близько 30 доларів, хоча, як зазначають фахівці, технологія схваленого тесту не гарантує стовідсоткової точності результатів. У FDA рекомендують при негативному результаті тесту, але при наявності симптомів COVID-19, в будь-якому випадку звертатися до лікаря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення регулюючих органів США.

"Це перші тести, які можна проводити самостійно і отримувати результати вдома. Цей новий варіант тестування є важливим діагностичним досягненням, спрямованим на боротьбу з пандемією і зниження тягаря передачі захворювань серед населення", - прокоментував рішення комісар FDA Стівен Хан.

Новий експрес-тест дозволений для використання в домашніх умовах із зразками мазків з носа, взятими самостійно у осіб у віці 14 років і старше, у яких лікар підозрює COVID-19. Його також можуть використовувати в місцях надання медичної допомоги - кабінети лікарів, лікарні, центри невідкладної допомоги та відділення невідкладної допомоги. Перший схвалений домашній тест на коронавірус підходить для діагностики пацієнтам будь-якого віку, але для дітей молодше 14 років проводити аналіз дозволили тільки дорослим, щоб уникнути травмування. Купити домашній тест на коронавірус можна в аптеках без рецепта лікаря.

Перший домашній тест на коронавірус працює наступним чином:

  • Береться мазок з носа.

  • Тампон з мазком опускається у флакон.

  • Флакон поміщається в спеціальний пристрій на 20 хвилин.

  • Результат з'являється на дісплеї тестової установки.

Цей домашній експрес-тест на коронавірус виявляє наявність в організмі білків COVID-19. Експерти в галузі суспільної охорони здоров'я виступають за широке поширення цих швидких безрецептурних тестів на антигени серед мільйонів сімей. Вони відзначають, що такі тести допоможуть швидше зупинити пандемію, так як практично миттєві результати дозволять людям швидше самоізолюватись після зараження і не наражати на небезпеку оточуючих.

Важливо відзначити, що в Сполучених Штатах щодня майже 2 два млн осіб проходять тестування на коронавірус, з яких мінімум 10% показують позитивний результат. Але експерти вважають, що для контролю над епідемією кількість тестувань має бути збільшено в кілька разів. В Україні проводять в середньому 60-70 тисяч тестувань на добу, але українська влада має намір вже з цього тижня запустити масове тестування для всіх українців з симптомами респіраторних захворювань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна гарантовано отримає безкоштовну вакцину від коронавіруса  - COVAX схвалив запит на поставку 8 млн доз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?