У США спалахнули нові заворушення через вбивство афроамериканця
Категорія
Світ
Дата публікації

У США спалахнули нові заворушення через вбивство афроамериканця

У США спалахнули нові заворушення через вбивство афроамериканця
Джерело:  online.ua

На тлі вбивства американською поліцією темношкірого громадянина у місті Бруклін-Центр, штат Міннесота, почалися масові заворушення та сутички.

Джерело: MPR News

Згідно з оприлюдненими подробицями, напередодні 20-річний Даунт Райт загинув після того, як місцевий правоохоронець відкрив вогонь по його автомобілю.

За офіційним поясненням місцевого департаменту поліції, Райт знаходився за кермом машини та порушив правила дорожнього руху. Правоохоронці зупинили його близько 14:00 за місцевим часом днем напередодні.

Перевірка встановила, що проти Райта чинний ордер відповідно іншому рішенню суду, не пов’язаному з новим інцидентом. Поліція вирішила затримати порушника, але він повернувся до салону.

Правоохоронці відкрили вогонь по його машині, але Райт зумів завести мотор та від'їхати. Він зупинився неподалік внаслідок зіткнення — поранений керманич не впорався з управлінням. Він помер на місці від вогнепального ураження.

За повідомленнями американських медіа, під час трагічного інциденту Райт говорив телефоном з власною матір’ю. Вона пізніше стверджувала, що чула все на власні вуха.

Інцидент обурив місцевих активістів, вони влаштували масштабний протест у центрі містечка. Обурені люди пікетували місцевий поліцейський департамент і ледь не спробували увірватися в будівлю.

Правоохоронці використали для приборкання заворушень світло-шумові гранати, а також сльозогінний газ. Близько опівночі на понеділок, 12 квітня, вони оголосили — будь-яка людина, що залишиться на місці подій, буде заарештована, навіть журналісти.

Відзначалося, що в район подій спрямували підкріплення з силовиків Національної гвардії США. Вони будуть патрулювати місцевість, допоки ситуація не стабілізується.

Нічні протести завершилися сутичками з поліцією та пошкодженнями для кількох будівель у Бруклін-Центрі.

Інциденти з поліцейським насиллям у США

Випадок з Даунтом Райтом стався у тому ж штаті. де триває судовий процес щодо вбивства Джорджа Флойда — афроамериканця, загибель якого, ймовірно, через насилля поліції спровокувала появу руху Black Lives Matter.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?