У США ціна на бензин побила історичний рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

У США ціна на бензин побила історичний рекорд

У США ціна на бензин побила історичний рекорд
Джерело:  online.ua

Протягом останнього року вартість пального в Сполучених Штатах зросла на 62% і побила історичний рекорд - ціна сягнула 5 доларів за галон (3,8 літра).

Джерело:  "Голос Америки"  з посиланням на Американську автомобільну асоціацію

У США зафіксували найвищу ціну на бензин за всю історію

Варто звернути увагу на те, що ще в червні 2021 року середня ціна галону бензину у США становила 3,07 долара.

Стрімкий ріст цін на пальне спровокувало зростання цін на нафту, які різко знизилися в перші дні пандемії коронавірусу через падіння попиту, однак знову почали рости після відновлення світової економічної активності. Що важливо розуміти, наразі барель сирої нафти продається в Лондоні та Нью-Йорку за ціною понад 120 доларів.

Фото - скриншот

Згідно з урядовими даними, загальні ціни на енергоносії в США у травні зросли майже на 35% вище в порівнянні з тим самим місяцем у 2021 році. Це сприяло загальному зростанню споживчих цін у США, які у травні підскочили на 8,6% порівняно з тим самим періодом минулого року, що стало рекордним зростанням за останні 40 років, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, 10 чревня очільник Білого дому Джо Байден жорстко розкритикував американську нафтову промисловість, звернувши увагу на те, що енергетичні компанії не мають права "користуватися проблемами, створеними війною в Україні, для отримання надмірного прибутку та підвищення цін, що погіршує становище сімей" у Штатах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?