У США випробували безпілотний танк з бойовою зброєю
Категорія
Технології
Дата публікації

У США випробували безпілотний танк з бойовою зброєю

У США випробували безпілотний танк з бойовою зброєю
Джерело:  online.ua

У Сухопутних силах Сполучених Штатах відбулися перші випробування новітнього танка, який має безпілотне керування - заходи пройшли із залученням реальної бойової зброї.

Джерело: The Drive

За оприлюдненими даними, міні-танк Ripsaw M5 було випробувано з вогнем з його 30-міліметрової гармати й кулемета.

Військовослужбовці продемонстрували можливості керування танком зі спеціального пульта, встановленого всередині модифікованої бойової машини Bradley, що підкреслило своєю чергою потенціал взаємодії M5 з пілотованими платформами у бойових діях майбутнього.

Згідно з описом новітньої одиниці озброєння, їй надали зокрема модуль від XM1296 Stryker Dragoon 8×8, який має згадану 30-міліметрову гармату XM813 з подвійним кулеметом M40 калібру 7,62 міліметра.

Також серед особливостей бойової машини - надзвичайно широкі можливості для ведення розвідки.
Безпілотна зброя у сучасному світі

Наразі буквально у всіх регіонах планети триває розробка та дослідження новітніх можливостей безпілотників у різних військових сферах.

Наприклад, на початку року європейська компанія Milrem Robotics оголосила про тестування прототипу безпілотної наземної платформи Type-X на траках. На її базі чи на подібних апаратах можуть у майбутньому розміщувати озброєння.

Натомість існують різноманітні розробки у повітряному напрямку. Одним з найбільш просунутих у цій галузі став Ізраїль.

Згідно з інформацією журналістів, Армія оборони Ізраїлю першою у світі скористалося угрупуванням дронів під керівництвом штучного інтелекту в умовах реальних бойових дій. Це відбулося під час попереднього загострення протистояння у секторі Газа у травні.

Одночасно з цим однією з запорук успіху Азербайджану в протистоянні з Вірменією восени 2020 року стало надзвичайно ефективне використання безпілотників у повітрі - разом з наземними мобільними підрозділами, серед яких були спецпризначенці та блискавичні танкові з’єднання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?