У США заявили про серйозний побічний ефект після щеплень Pfizer і Moderna
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США заявили про серйозний побічний ефект після щеплень Pfizer і Moderna

У США заявили про серйозний побічний ефект після щеплень Pfizer і Moderna
Джерело:  online.ua

Представники Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) провели дослідження, після завершення якого дійшли висновку, що у молодих чоловіків після щеплень від коронавірусу преператами Pfizer і Moderna може виникнути міокардит (запалення серцевого м’яза - ред.).

Джерело:  Reuters  з посиланням на звіт CDC

Американські вчені попереджають про побічний ефект у чоловіків після щеплень Pfizer і Moderna

Згідно з останніми даними, розслідування вирішили провести після того, як Міністерство охорони здоров’я Ізраїлю першим офіційно заявило про ймовірний зв’язок між вакцинацією Pfizer і міокардитом у чоловіків.

За словами науковців, після другої дози препаратів Pfizer і Moderna у чоловіків у віці від 12 до 24 років діагностували запалення серця.

Окрім того, наголошується, що деяким пацієнтам була необхідна навіть госпіталізація, однак більшість з них згодом повністю позбулися симптомів.

"Хвороба проявлялася протягом наступного тижня після щеплення. За даними VAERS (система моніторингу безпеки вакцин), було зафіксовано 283 випадки захворювання, однак очікувалося лише від 10 до 102. VSD — інша система моніторингу, показала, що випадки захворювання після другої дози в основному фіксували у чоловіків у віці від 16 до 39 років", - йдеться в повідомленні.

Представники компанії Moderna і Pfizer звертають увагу на те, що не змогли встановити причинно-наслідковий зв’язок між препаратами і захворюванням.

МОЗ назвало частку побічних випадків вакцинації в Україні

Нещодавно керівництво Міністерства охорони здоров’я України офіційно уточнило частку побічних ефектів в результаті використання антикоронавірусних вакцин від початку кампанії з масової імунізації в Україні.

Як стверджував очільник МОЗ Віктор Ляшко, відповідна частка сягає лише 0,22% від загальної кількості проведених щеплень.

За його словами, погіршення стану здоров’я протягом місяця після проведеної імунізації оцінюють як збіг з часом вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?