У США зіткнулися армійські гвинтокрили. Загинули військові
Категорія
Світ
Дата публікації

У США зіткнулися армійські гвинтокрили. Загинули військові

У США зіткнулися армійські гвинтокрили. Загинули військові
Джерело:  online.ua

У Сполучених штатах Америки через зіткнення двох гелікоптерів загинули дев'ятеро військовослужбовців. Гелікоптери OH-58 Kiowa зіткнулися під час навчань.

Джерело: Forbes

Що відомо про трагедію з гвинтокрилами в США

Ввечері 29 березня на південному заході штату Кентуккі під час навчальної операції зіштовхнулись 2 вертольоти HH60 Blackhawk.

Ми можемо підтвердити, що минулої ночі два гелікоптери зі 101-ї потрапили в аварію, яка призвела до втрат, — повідомила 101-а повітряно-десантна дивізія армії США.

Поліція штату Кентуккі була на місці аварії вертольота разом з військовими слідчими та кількома іншими службами. У розмові з журналістами після аварії поліція штату повідомила, що інцидент стався в частково лісистій місцевості.

У нас важкі новини з Форт-Кембелла, з першими повідомленнями про аварію вертольота очікуються загиблі, — написав губернатор штату Кентуккі Енді Бешер.

Скільки солдатів загинули

Представник військової бази армії США "Форт Кемпбелл" повідомив, що внаслідок аварії загинули 9 солдатів.

При цьому скільки саме людей перебували на бортах вертольотів не уточнюється. Також армія США не повідомила про поранених.

Губернатор Кентуккі Енді Бешир завітав до армійського об'єкта. Він запропонував людям "молитися за всіх постраждалих" і сказав що ті, хто помер, "не будуть забуті", запропонувавши свою підтримку їхнім сім'ям.

Попередньо він сказав, що причиною зіткнення могла стати помилка пілотування. Мовляв, коли гелікоптери зблизилися, один із них зачепив лопать іншого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?