У США зробили унікальну операцію дівчині зі Львівщини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США зробили унікальну операцію дівчині зі Львівщини

У США зробили унікальну операцію дівчині зі Львівщини
Джерело:  online.ua

21-річній дівчині з Львівщини зробили у США унікальну операцію на щелепі, імплантувавши туди фрагмент кістки з її власної ноги.

Джерело: Львівська обласа дитяча клініка Охматдит

У США зробили унікальну операцію дівчині зі Львівщини

Анна із Самбора наразі навчається в університеті. При народженні їй діагностували злоякісну пухлину щелепи – тератому.

У перекладі з грецької – чудовисько. І це справді так, адже вона містить у собі дуже різні тканини - волосся, зуби і злоякісний процес загрожує життю. Чудовисько маленької Ані було велике - аж 20 см!, – кажуть у лікарні.

На четвертий день після народження дівчинку прооперували. Пухлину довелося видаляти разом з половиною нижньої щелепи, тому що іншого способу лікування немає.

Дитині було важко смоктати, дихати та їсти.

У 9 років дівчинці зробили реконструктивну операцію. Професор Бернар Паві закрив дефект власними тканинами дитини, отриманими з дев’ятого ребра, його зафіксували титановими елементами. Утім, це було короткочасне рішення.

Імплантат виконував свою функцію, але кістка має здатність розсмоктуватися і проблема повернулася. Знову труднощі з їжею, знову проявився косметичний дефект, – розповідають у медзакладі.

Однак Аня змогла вступити до університету на бюджет та намагалася вести звичайний спосіб життя: вивчала англійську та будувала плани на майбутнє.

Дівчина вирішила лікуватися у "Охматдиті"

У березні 2023 року до львівського "Охматдиту" завітала команда хірургів зі США, яка проконсультувала понад 100 дітей, 20 з яких прооперували. Аня також потрапила на консультацію спеціалістів.

Після обстежень американо-українська команда запропонувала Ані складну реконструктивну операцію із закриття дефекту з допомогою фрагменту кістки з її власної ноги. Однак у Львові не було обладнання для такого втручання, а перевозити його до України під час війни – ризиковано.

Пацієнтку, її тата та її лікарку Христину Пограничну запросили до американського штату Техас, де виконали операцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?