У США звинувачують російських хакерів в атаці на урядові мережі
Категорія
Світ
Дата публікації

У США звинувачують російських хакерів в атаці на урядові мережі

У США звинувачують російських хакерів в атаці на урядові мережі
Джерело:  online.ua

Російські хакери, які влаштували хакерську атаку у 2020 році федеральних агентств США, останніми місяцями знову намагалися проникнути в урядові мережі США та Європи.

Джерело: CNN.

Повідомляється, що російська група порушила діяльність кількох технологічних фірм.

Цього року хакери використали нові інструменти та прийоми в деяких своїх операціях.

"Група скомпрометувала декілька урядових структур, організацій, які зосереджуються на політичних та зовнішньополітичних питаннях, і постачальників технологій, які забезпечують прямий або непрямий доступ до кінцевих цільових організацій у Північній Америці та Європі", - сказав Чарльз Кармакал, старший віце-президент і технічний директор компанії з кібербезпеки Mandiant CNN.

Наразі невідомо, до яких даних хакери отримали доступ. Але ця атака є нагадуванням про виклик, який стоїть перед адміністрацією Байдена, коли вона намагається зупинити зусилля провідних цифрових противників Америки щодо доступу до вразливих урядових даних.

Офіційний представник США заявив, що федеральні органи відстежують дії російських хакерів.

"Це питання піднімалося на останніх засіданнях Ради національної безпеки", - сказав чиновник, який коментував ситуацію на умовах анонімності.

Хакерські атаки росіян

Нагадаємо, російська група відома атакою на програмне забезпечення, розроблене ІТ-компанією SolarWinds, що порушило роботу як мінімум дев'яти американських агентств у грудні 2020 року.

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Росію у причетності до атаки. РФ відкинула звинувачення.

Міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас у березні заявив, що захист кібербезпеки США має бути швидшим у виявленні майбутніх зусиль шпигунства.

"Наш уряд був зламаний минулого року, і ми не знали про це місяцями", - сказав Майоркас у промові з посиланням на інцидент SolarWinds.

З цією метою Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури DHS (CISA) пообіцяло витратити частину із 650 мільйонів доларів, отриманих від американського плану порятунку на початку цього року, на нові засоби безпеки для виявлення загроз. Адміністрація Байдена також запровадила обов'язкові стандарти безпеки для урядових підрядників США.

Читайте також:

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

  • Дані 1,5 млрд користувачів Facebook викрали і виставили на продаж — Privacy Affairs.

  • Microsoft випустила Windows 11 — як її завантажити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?