У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну

У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну
Джерело:  online.ua

Глава російського МЗС Сергій Лавров звинуватив генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в тому, що той "підтримує неонацистів в Україні".

Джерело:  The Washington Post

Сторони також обговорили загострену ситуацію на Раді НАТО-Росія. Зі своєї сторони Лавров поскаржився, що представники Північного Альянсу надто часто скаржаться на російську сторону, тому цей форум, створений раніше для рівноправного партнерства, є “безглуздим”.

Нагадаємо, у рамках РНР окремі держави – члени Альянсу і Росія співпрацювали з широкого кола питань безпеки, які становлять спільну зацікавленість сторін.

Натомість Столтенберг висловив стурбованість агресивними діями Росії в Україні, її підтримкою Білорусі та гібридними діями, спрямованими проти НАТО та союзників Альянсу.

Генсек Столтенберг висловив готовність до діалогу, запросивши очільника російського дипломатичного відомства повернутися до переговорів в рамках Ради НАТО-Росія.

Україна та Грузія стануть членами НАТО незалежно від позиції РФ

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що під час зустрічі, організованої Брукінґським інститутом та Джорджтаунським університетом, генеральний секретар різко відреагував на питання чи не стане вступ України та Грузії в Альянс провокативним у відношенні до Росії. Столтенберг вважає, що обидві країни приєднаються до НАТО рано чи пізно, не залежно від позиції Росії, однак, уточнив, що це "станеться не завтра".

"Тільки Україна та Грузія можуть вирішувати, вступати їм у НАТО чи ні. Не Росія. Я думаю, очевидно, що це не станеться завтра, але вони приєднаються. Тому моє послання союзникам по НАТО, і це те, про що ми говорили вчора з президентом США Джо Байденом: нам потрібно нарощувати зусилля та зробити більше для цих країн, які бажають вступити (в Альянс)", — сказав керівник організації.

Наприкінці минулого місяця український дипломат Сергій Кислиця, який займає посаду постійного представника України при ООН назвав промову Лаврова на Генасамблеї ООН “ворохом думок”, в якому зашкалює лицемірство і блюзнірство.

Кислиця відзначив, що представники Росії нахабно ігнорують встановлені правила щодо кількості членів делегації в залі під час виступу і “демонстративно прийшла на засідання "потужною" шісткою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?