Росія влаштувала нові масштабні навчання у Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала нові масштабні навчання у Чорному морі

Росія влаштувала нові масштабні навчання у Чорному морі
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна розпочав у понеділок, 20 вересня, масштабні навчання у Чорному морі із залученням двох десятків кораблів Чорноморського флоту.

Джерело: Інтерфакс

За оприлюдненими даними, кораблі спрямували на навчання з окупованого Севастополя та Новоросійська, де вони постійно базуються від 2014 року. Передбачається, що військовослужбовці проводитимуть ракетні й артилерійські стрільби.

“У заході задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили флоту, допоміжні і рятувальні судна, літаки та гелікоптери”, - говориться у заяві.

Згідно з офіційними твердженням Кремля, на морських полігонах проводитимуть комплекс навчань з ведення морського бою, пошуку й знищенню підводного човна, виявлення й завдання удару по береговому командному пункту, а також проведуть відбиття атак умовного ворога з повітря.

Відомо також про залучення до відповідних погрозливих заходів літаків, гелікоптерів морської авіації, а також протиповітряної оборони Чорноморського флоту. Спостереження за навчаннями триватиме за допомогою безпілотних апаратів.

Попередньо стало відомо про використання зенітних ракетно-гарматних комплексів “Панцирь-С” для навчань у безпосередньо окупованому Криму - Керченському півострові вони відпрацювали знищення крилатих ракет.

Попередні навчання у Чорному морі

Російське командування влаштовувало схожі маневри ще навесні у Криму. Тоді водночас із загостренням на сході України було залучено до заходів 10 тисяч військовослужбовців, зокрема й тих, що належать до окупаційного режиму на півострові.

Наприкінці квітня російський агресор оголосив про закриття проходу через Керченську протоку для військових кораблів до 31 жовтня. На це офіційний Київ відреагував обуренням закликом до міжнародної спільноти щодо порушення Москвою права на вільне судноплавство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?