У світі рекордно впав рівень довіри до Путіна та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У світі рекордно впав рівень довіри до Путіна та РФ

У світі рекордно впав рівень довіри до Путіна та РФ
Джерело:  online.ua

Довіра різних країн світу до очільника Кремля Володимира Путіна та усієї Росії впала до найнижчого рівня за всю історію правління диктатора. Головна причина — повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Це підтверджують результати нового міжнародного соцопитування.

Джерело:  Pew Research CenterDeutsche Welle

Довіра до Путіна та РФ у світі невпинно падає

За словами авторів дослідження, своє соцопитування вони провели у 24 країнах.

Його результати чітко вказують на те, що приблизно 82% респондентів мало або зовсім не впевнені в тому, що Володимир Путін "чинить вірно щодо світових справ".

Окрім того, наголошується, що рівень довіри до російського диктатора побив антирекорд у дев'яти країнах, зокрема й у Німеччині, де він різко знизився з 14% у 2022 році до 8% у 2023-му.

Фото - скриншот

Де рівень довіри до Путіна та РФ зріс

Не можна також звернути увагу на те, що в Індії та Індонезії довіра до очільника Кремля, навпаки, зросла та б'є рекордні показники.

Що важливо розуміти, відсоток індійців, які висловлюють довіру Володимиру Путіна, зросла на 17 відсоткових пунктів з 2019 року. В Індонезії ця частка зросла з 36% у 2019 році до 43% у 2023 році.

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну відповідні показники впали до рекордно низького рівня майже в усіх досліджуваних країнах, й у 2023 році вони продовжують падіння, особливо в Німеччині, Ізраїлі та Іспанії, - наголошують автори дослідження.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?