"Принижений" Путін потрапив на обкладинку Тhe Economist — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

"Принижений" Путін потрапив на обкладинку Тhe Economist — фото

"Принижений" Путін потрапив на обкладинку Тhe Economist — фото
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін потрапив на обкладинку видання The Economist. У статті, присвяченій підсумкам нещодавнього заколоту найманців ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним, російського диктатора порівняли з "головорізом, що промахнувся у гангстерській організації, на яку він перетворив Росію" та зауважили, що слабкість Путіна зростає.

Джерело: The Economist

"Принижений" Путін потрапив на обкладинку Тhe Economist

В Офісі президента України на публікацію відреагували, констатувавши, що приниження – це те, чого найбільше боїться російське керівництво.

У The Economist Путіна зобразили з обличчям, що потріскалося: вочевидь, так редакція видання ілюструвала крах ілюзії "всесильності" та "авторитетності" диктатора всередині Росії, що стало очевидним після заколоту Пригожина.

Володимир Путін схожий на головоріза, який промахнувся в гангстерській групі, на яку він перетворив Росію. Заколот Групи Вагнера виявив його зростаючу слабкість, – супроводили яскраву ілюстрацію підписом у профілі видання.

В США проаналызували заколот Пригожина

У статті під назвою "Приниження Володимира Путіна", присвяченій аналізу результатів заколоту, її автори констатували: Путін давно провалився як реформатор, за його правління Росія загрузла у тотальній корупції та економічній стагнації, а президент РФ виявився нездатним перетворити Росію на щось більше від поставника нафти та газу, епоха яких добігає кінця. Нині ж він зазнає поразки як "полководець військового часу", адже його "спецоперація" тягнеться вже 16 місяців – і кінця-краю їй не видно.

А заколот ПВК "Вагнер" довів повну неспроможність Путіна виконувати навіть його головний обов'язок: забезпечувати безпеку держави, якою він керує.

Незалежно від того, чи відбудеться падіння Путіна найближчим часом, чи через місяці чи роки, він увійде в історію як "грубий промах". Він не стільки цар, скільки просто головний головоріз у спустошеній банді, на яку він перетворив Росію. Ба більше, у світі, де сила вирішує все, він тепер виглядає як ослаблений головоріз, – пишуть автори статті.

Вони переконані, що бунт "вагнерівців" уособлює "гнилість держави", яку створив Путін. Після рішення російського міноборони підім'яти під себе приватну армію Пригожина останній "збунтувався, протестуючи проти помилково задуманої путінської війни, некомпетентності російської армії та втрат, яких вона зазнала в Україні". І це перекреслило брехливу російську пропаганду.

Пригожину вдалося, вважає The Economist, вдалося показати, наскільки Путін відірваний від реальності та наскільки деградували російські спецслужби за правління колишнього КДБіста. Та й факт, що Путін спершу грозився жорстоко покарати Пригожина, а потім відпустив бунтівників у Білорусь без жодного покарання – дуже показовий.

Оптимісти сприймуть слабкість Путіна як доказ того, що його правління приречене. Якби це було так. Реальність така, що деспоти, навіть слабкі, можуть вижити протягом тривалого часу, якщо немає очевидної альтернативи, і якщо у них досі є багато зброї та безжалісність, щоб використати її. Подивіться на Олександра Лукашенка у сусідній Білорусі чи на Башара Асада у Сирії... Пан Путін зараз, схоже, має намір відновити свою владу, керуючи жорстокими репресіями та чистками. Але рано чи пізно його здатність перечекати неприємності покине його. Світ має бути до цього готовий, – пише видання.

Найбільшою загрозою після падіння Росії у хаос залишається наявність у РФ понад 4 тисяч ядерних боєголовок, нагадує видання. Однак Путін довів, що корумпована владна вертикаль, заточена на одну людину, не здатна керувати наддержавою.

Шлях до порядку та розсудливості для Росії буде небезпечним, але поки пан Путін носить корону, а його солдати мріють про імперське правління над Україною, цей шлях не може навіть початися, – резюмували автори статті.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?