У телемарафоні покажуть хіт українського кінематографу "Мої думки тихі" з Ірмою Вітовською у головній ролі
Категорія
Культура
Дата публікації

У телемарафоні покажуть хіт українського кінематографу "Мої думки тихі" з Ірмою Вітовською у головній ролі

У телемарафоні покажуть хіт українського кінематографу "Мої думки тихі" з Ірмою Вітовською у головній ролі
Джерело:  online.ua

У четвер, 5 січня, о 21:00 в етері Всеукраїнського телемарафону покажуть хіт українського кінематографу 2019 року – комедію "Мої думки тихі" – із Ірмою Вітовською у головній ролі. Саме ця українська кінострічка отримала Спеціальну премію журі Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Джерело: Facebook продюсера фільму Дмитра Суханова

Українську комедію Мої думи тихіпокажуть в телемарафоні

Українська комедія режисера Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" розірвала український кінопрокат у 2019 році, де протрималася сім тижнів та виходила на екрани повторно.

Як зазначається, саме цей фільм займає 20 місце у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кінематографа, котрий складений Довженко-Центром.

Картина розповідає про життєву історію молодого звукорежисера-фрілансера Вадима, котрий отримує шанс розпочати все спочатку після безлічі невдач у роботі та особистому житті.

Перед головним героєм стоїть просте завдання — записати голоси закарпатських тварин. Адже це може стати його шансом назавжди залишити "незручну Україну" та вирушити в "привабливу Канаду".

Однак доля подарувала герою складний шлях, коли головною спутницею у роботі стає протилежна у характері людина — мама Вадима.

Щоразу на зимові свята ми робимо приємні новорічні ритуали — щось традиційно родинне, що нагадує щасливі часи дитинства. І на телебаченні ми шукаємо кіно відповідного настрою — про родинні цінності, кохання… про шось важливе. Цьогоріч я шукатиму на новорічному телебаченні ті ж цінності у чомусь нашому, українському. Без радянської ностальгії. І Україна має таке кіно, — наголошує продюсер комедії.

Головні ролі у фільмі виконали Ірма Вітовська та Андрій Лідаговський.

"Мої думки тихі", які покажуть у святковий період у телемарафоні — це кіно про родину, стосунки близьких людей, маленьке новорічне диво і, головне, про нас самих. Ми всі зможемо посміятись і поплакати, не забуваючи, хто ми є насправді. Подивіться фільм усією сім'єю замість радянської ностальгії, замість Іронії долі. Було би чудово, якби це стало нашою новою новорічною традицією, — пропонує продюсер фільму Дмитро Суханов.

Нагадаємо, повнометражна дебютна комедія Антоніо Лукіча "Мої думки тихі " отримала Спеціальну премію журі Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

В Україні прем'єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі, де робота Лукіча отримала приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм.

Також премію за найкращу акторську роботу отримала головна героїня – Ірма Вітовська, а спеціальною згадкою журі був відзначений головний герой стрічки — Андрій Лідаговський.

Також режисер отримав нагороду Національної премії кінокритиків Кіноколо в категорії Відкриття року, яка відзначає автора найкращого повнометражного дебюту, а Ірма Вітовська була нагороджена за найкращу жіночу роль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?