У TikTok тестують можливість завантажувати 15-хвилинні відео
Категорія
Технології
Дата публікації

У TikTok тестують можливість завантажувати 15-хвилинні відео

TikTok
Джерело:  TechCrunch

Раніше користувачі могли публікувати контент тривалістю лише до десяти хвилин.

Нові можливості в TikTok

Соцмережа TikTok тестує можливість завантажувати 15-хвилинні відео для обмеженої кількості користувачів у деяких регіонах.

Де саме тестують нові ліміти для відео — невідомо. Компанія вирішила залишити це в секреті. Раніше користувачі могли публікувати контент тривалістю до десяти хвилин.

Збільшена тривалість відео дасть творцям ще більше часу та гнучкості, коли вони зможуть ділитися такими речами, як кулінарні рецепти, уроки краси, навчальний вміст і комедійні скетчі. Наразі, якщо відео довше 10 хвилин, автори спрямовують глядачів до відео «Частина 2». Завдяки цьому розширеному часовому обмеженню творцям, можливо, більше не доведеться створювати цілу серію відео під час обміну вмістом, – пише видання TechCrunch.

Наразі невідомо, коли зʼявиться нова функція.

До слова, спочатку TikTok здобув популярність як платформа для коротких відео, але поступово охопив триваліший контент — у лютому 2022 року збільшив максимальну тривалість відео з трьох до десяти хвилин. Початковий ліміт був 15 секунд.

Збільшення ліміту зробить TikTok серйознішим конкурентом для YouTube, оскільки автори тривалішого контенту теж зможуть використовувати китайську соцмережу. Тим часом YouTube уже створив Shorts для коротких відео, як відповідь на популярність TikTok.

В YouTube зʼявиться інструмент-ШІ

YouTube працює над ШІ-інструментом, який допоможе користувачам імітувати голоси відомих музикантів під час запису звуку.

Новий інструмент від YouTube у бета-версії дозволить обраному пулу артистів давати дозвіл користувачам використовувати їхні голоси у відео на платформі. Згодом продукт можуть випустити для всіх користувачів з голосами артистів, які вирішать приєднатися до нього.

Мета ініціативи — зробити YouTube платформою, що допоможе галузі розвиватися за допомогою технології генеративного ШІ, яку вже використовують деякі музичні компанії.

Найбільші лейбли, Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group, все ще ведуть переговори щодо ліцензійних угод, які охоплюватимуть права на озвучення у бета-версії; для широкого запуску знадобляться окремі угоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?