У ТКГ пояснили, чи покарають жителів ОРДЛО та Криму за участь у виборах РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ пояснили, чи покарають жителів ОРДЛО та Криму за участь у виборах РФ

У ТКГ пояснили, чи покарають жителів ОРДЛО та Криму за участь у виборах РФ
Джерело:  online.ua

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович звернув увагу на те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна повинна відповісти за залучення до "виборів" до Державної думи жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. За його словами, покарання можуть понести й українські громадяни, які брали участь у виборах до Держдуми РФ.

Джерело:  телеканал "Дом"

Арестович відповів, чи покарають жителів ОРДЛО за участь у виборах РФ

Як стверджує Олексій Арестович, питання щодо форми та термінів відповідальності РФ за так звані вибори до Держдуми РФ вирішуються дипломатією США та українським військово-політичним керівництвом.

"Думаю, що в промові президента на Генасамблеї ООН буде дана політична оцінка цьому залученню. І що стосується заходів на рівні української держави, то, як відомо, Рада національної безпеки й оборони 17 вересня ввела санкції проти тих людей, які організовують і проводять такі "вибори", - зазначив політик.

Він також звернув увагу на те, що відповідальність українських громадян за участь у виборах залежить від їх залученості в процес, тому не можна "всіх одним миром мазати".

"Є люди, які змушені це зробити, щоб не залишитися без роботи. Ті ж самі бюджетники, яких ставлять на окупованих територіях в дуже жорстке становище: не "голосуєш" - ти без роботи. А можливо, тебе ще будуть переслідувати. Є люди, які добровільно взяли й пішли", - підкреслив спікер української делигації в ТКГ.

Арестович також наголосив, що всі рішення будуть ухвалювати винятково після деокупації Криму та Донбасу.

"Ми відокремимо зерна від полови. Будемо розбиратися в кожному випадку окремо. Я повністю впевнений, що прості люди не постраждають. Постраждають в першу чергу ті, які приймали відповідні рішення і виступали посібниками окупантів", - каже експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?