Вибори до Держдуми РФ — відомі результати екзит-полів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори до Держдуми РФ — відомі результати екзит-полів

Вибори до Держдуми РФ — відомі результати екзит-полів
Джерело:  online.ua

Згідно з результатами екзит-полів, партія очільника Кремля Володимира Путіна "Єдина Росія" набрала понад 45% голосів на виборах до Державної думи РФ, комуністи – понад 20%.

Джерело:  " РБК"

Стало відомо, хто може пройти до Держдуми РФ

Варто звернути увагу на те, що крім "єдиноросів" та комуністів до Думи можуть потрапити ЛДПР (лідер Володимир Жириновський) – 8,7% голосів та "Справедлива Росія" із 7,9%. Інші політичні сили, за даними екзитполу компанії ІНСОМАР, не зможуть пройти до Держдуми РФ.

Згідно з останніми даними, наразі вдалося обробити 9% протоколів. Центральна виборча комісія надає офіційні результати після завершення їх підрахунку. Так, партія російського президента "Єдина Росія" отримала 38,5%, комуністи – 25,1%, ЛДПР – 9,6%, "Нові люди" – 7,8% та "Справедлива Росія" - 6,6%.

Як уже згадувалося раніше, вибори до Державної Думи Росії тривали три дні. У російських громадян була можливість проголосувати як на виборчій дільниці, так і онлайн.

Ні для кого не стало несподіванкою те, що опозиційних кандидатів не допустили до участі в виборах. Команда Путіна з цією метою використовувала різноманітні способи: деякі організації визнали екстремістськими, когось кинули за грати або просто відмовили в реєстрації кандидатів.

Також відомо, що у виборах змогли взяти участь українські громадяни з окупованих територій, які отримали російські паспорти. Як стверджують представники російської влади, близько 150 тисяч мешканців Донбасу взяли участь у "виборах".

Окрім того, журналісти повідомляли про масові порушення під час голосування. Насамперед мовиться про вкиди бюлетенів, фальсифікації, недопуск спостерігачів та кандидатів на дільниці. Офіційно ЦВК заявляє, що зафіксовані лише поодинокі порушення.

17 вересня Рада нацбезпеки і оборони України вирішила запровадити санкції стосовно учасників так званих "виборів" до Держдуми РФ, які проводяться в окупованому Криму і ОРДЛО.

Читайте також:

  • Жителі ОРДЛО зривають голосування до Держдуми РФ.

  • В Євросоюзі можуть не визнати вибори в Росії.

  • Путін заявив про десятки людей з оточення, яких одночасно вразив коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?