У Цукерберга відреагували на чутки про закриття Facebook та Instagram у Європі
Категорія
Технології
Дата публікації

У Цукерберга відреагували на чутки про закриття Facebook та Instagram у Європі

У Цукерберга відреагували на чутки про закриття Facebook та Instagram у Європі
Джерело:  online.ua

Команда глави компанії Meta Марка Цукерберга спростувала чутки про можливе закриття Facebook та Instagram у Європі. Вона звернула увагу на те, що інформування Комісії з цінних паперів та бірж про подібний сценарій не є відбитком її планів.

Джерело: лист Meta до видання  Mashable

Meta спростувала чутки про закриття Facebook та Instagram у Європі

"У нас немає абсолютного бажання і планів виходити з Європи, але проста реальність така, що Meta та багато інших компаній, організацій та служб покладаються на передачу даних між ЄС та США, щоб керувати глобальними послугами... Як і інші компанії, ми дотримувалися європейських правил і покладаємося на стандартні договірні умови та відповідні гарантії даних для роботи глобальної служби, - виступила з коментарем з цього приводу менеджерка з комунікацій Meta Діна Ель-Кассабі.

За її словами, для будь-якого підприємства вкрай важливі чіткі та конкретні глобальні правила для захисту трансатлантичних потоків даних у довгостроковій перспективі.

І як i понад 70 інших компаній у широкому спектрі галузей, ми уважно стежимо за потенційним впливом на наші європейські операції з розвитком цих подій, - наголосила представниця Meta.

Що відомо про можливе закриття Facebook та Instagram у Європі

Журналісти видання City A.M. дізналися від своїх інсайдерів, що компанія Марка Цукерберга Meta може закрити Facebook та Instagram у Європі. Як стверджували анонімні джерела, це станеться, якщо вона не отримає права зберігати й обробляти дані європейських користувачів на серверах у США.

Згідно з останніми даними, поки компанія користується так званими угодами Privacy Shield, однак скоро вони втратять чинність.

Як відомо, Privacy Shiel раніше були правовою основою для компанії, яка дозволяла здійснювати діяльність Facebook та Instagram у Європі. Проте два роки тому цей договір анулював Європейський суд у зв’язку із порушенням захисту даних, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?