У Туреччині знайшли підземне місто: фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині знайшли підземне місто: фото

Туреччина
Джерело:  online.ua

У Туреччині чоловік під власним будинком знайшов підземне місто віком 2 000 років

Підземне місто в Туреччині: що стало відомо

У турецькому місті Кайсер місцевий житель виявив під власним будинком стародавнє підземне місто. 

Підземне місто в Туреччині
Фото: Haber Turk

За словами журналістів, воно має кілька рівнів, зʼєднаних тунелями.

57-річний Мустафа Халіджіоглу живе на вулиці, де розташоване одне з туристичних місць Кайсеру – будинок архітектора османського періоду Мімара Сінана, - йдеться в повідомленні.

Як вдалося дізнатися, раніше підземне місто, довжиною близько 200 м, використовували як житлове приміщення, потім – як сарай, у результаті чого в ньому накопичилося чимало сміття.

Підземне місто в Туреччині
Фото: Haber Turk

Потім над ним побудували будинки.

Ми винесли увесь бруд й виявили справжнє місто на три, а подекуди чотири поверхи. Варто повністю його розкопати, – розповідає журналістам Мустафа Халіджіоглу.

Підземне місто в Туреччині
Фото: Haber Turk

Окрім того, стверджується, що чоловік виявив підземелля 5 років тому.

У Львівській області археологи виявили залишки культової споруди

Ще у серпні 2023 року на Львівщині в історико-культурному заповіднику "Стільське городище" на території городища-святилища в урочищі "Печера", що поблизу села Ілів, провели археологічні розкопки.

Саме там вдалося знайти залишки культової споруди.

Протягом декількох тижнів дослідження території загальною площею близько 200 м2 археологи встановили, що городище – багатошарова пам’ятка.

На території знайшли комплекс давніх споруд від IV тисячоліття до нашої ери і до доби Київської Русі. Зокрема, виявили громадську споруду на стовпах біля капища язичницького періоду, - йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?