У Туреччині заявили про можливість збільшити кількість рейсів з українським зерном
Категорія
Україна
Дата публікації

У Туреччині заявили про можливість збільшити кількість рейсів з українським зерном

У Туреччині заявили про можливість збільшити кількість рейсів з українським зерном
Джерело:  online.ua

Представники Туреччини заявляють, що з українських портів може щоденно відправлятись до трьох суден із зерном на експорт замість одного, як це відбувається зараз.

Джерело: Reuters

Україна може щоденно відправляти до Туреччини до трьох суден із зерном на експорт

Перше судно Razoni змогло відплисти після того, як Туреччина і організація Об'єднаних Націй уклали угоду між Росією і Україною, спрямовану на полегшення глобальної продовольчої кризи.

Зокрема, наразі представники Туреччини, України, ООН та РФ у складі Спільного координаційного центру в Стамбулі завершили інспекцію судна RAZONI, яке прослідувало так званим "зерновим коридором" з одеського порту.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Інспекцію було проведено в середу в районі Румеліфенери поблизу Стамбула.

У Міноборони Туреччини повідомили, що судно пройде через турецькі протоки і візьме курс до порту призначення - Тріполі на півночі Лівану.

В оборонному відомстві розповсюдили фотографії роботи групи, яка інспектувала судно під прапором Сьєрра-Леоне протягом півтори години.

Між тим представники прес-служби Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби повідомили, що викрили чотири судна, які під прапором РФ та Сирії незаконно вивозили з окупованого Криму крадене українське зерно.

Оперативно-розшуковим відділом Одеського загону Морської охорони було отримано інформацію щодо використання суден "Матрос Кошка", "Матрос Позинич" та "Михаил Ненашев" під прапором РФ, а також Finikia під прапором Сирії, для транспортування через закриті порти Криму викраденого українського збіжжя, - зазначають прикордонники.

У діях російських окупаційних органів та їхніх співучасників були виявлені ознаки злочинів, передбачених ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), а також ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК України.

За інформацією, наданою оперативниками Держприкордонслужби, Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження.

В рамках розслідування здобуто докази злочинної діяльності, які в подальшому були передані до прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?