У Великій Британії підтвердили готовність передати Україні озброєння більшої дальності
Категорія
Політика
Дата публікації

У Великій Британії підтвердили готовність передати Україні озброєння більшої дальності

У Великій Британії підтвердили готовність передати Україні озброєння більшої дальності
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив готовність надати Україні озброєння більшої дальності ураження у разі продовження окупаційною армією РФ обстрілів цивільної та критичної енергетичної інфраструктури.

Джерело:  Sky News

Велика Британія готова надати Україні озброєння більшої дальності 

За інформацією видання, під час виступу в парламенті екс-керівник уряду Великої Британії Борис Джонсон запитав Воллеса щодо можливості постачання Україні ракетних систем більшої дальності для знищення баз запуску окупаційною армією РФ іранських БПЛА для здійснення ударів по Україні.

Я постійно переглядаю системи озброєння, які ми можемо надати, - зазначив Воллес.

Голова Міноборони Великої Британії пообіцяв бути відкритим у питанні щодо постачання Україні систем озброєнь більшої дальності, якщо продовжуватимуться обстріли цивільних районів військами РФ.

Ми також маємо на озброєнні потенційні системи озброєнь, які є більш дальнобійними, і якщо росіяни продовжуватимуть обстрілювати цивільні райони і намагатимуться порушити Женевські конвенції, то я буду відкритим для того, щоб побачити, що ми будемо робити далі, - наголосив Воллес.

Президент України Володимир Зеленський також підтвердив, що тривалість війни із окупаційною армією РФ залежатиме від обсягів військової допомоги Заходу Україні.

Я не можу сказати, коли закінчиться війна...Ми воюємо за весь світ. Найголовніше, щоб Сполучені штати Америки, суспільство не збилися зі шляху підтримки України, а знали, за що ми воюємо... США лідер у підтримці України. Без їхньої підтримки нам буде складно, прям дуже складно. Питання, коли закінчиться війна, залежить від підтримки. Щоб вона була коротшою, потужніша допомога потрібна, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?